Om nog iets van dit seizoen te kunnen maken was een zege op Simonshaven voor Zaterdag-1 pure noodzaak. In plaats daarvan ging echter de hekkensluiter voor het eerst dit seizoen met de volle buit van het veld af en droop de thuisploeg met het schaamrood op de kaken af.

De afwezigheid van liefst acht basisspelers liet zich uiteraard voelen, maar desondanks was GSC/ODS in de beginfase de baas op het veld. Djim Kammerman zette de ploeg op voorsprong en meestal is het met een tegenstander zonder zelfvertrouwen dan wel gedaan…

Het liep deze middag heel anders. Beide ploegen grossierden – mede door de dwars over het veld waaiende wind – in foute passes en de ijverig achter elke diepe bal aan rennende spitsen van de bezoekers bezorgden de niet ingespeelde Dordtse defensie steeds meer problemen.

Kort na rust kwam Simonshaven niet alleen gelijk, amper een minuut later stond de wedstrijd helemaal op z’n kop: 1-2. Eigenlijk kon de thuisploeg er weinig tegenover stellen. Johan Stal was nog het dichtst bij een treffer maar zag zijn vrije trap op de paal belanden.

Aan de andere kant was het wél raak (1-3) en daarmee leek het doek gevallen. GSC/ODS stribbelde nog wat tegen, maar was zelfs na een rode kaart (de doorgebroken Simcha Kuiters werd gevloerd) niet bij machte om nog wat af te dwingen. Djim Kammerman mocht de eindstand nog wel op 2-3 bepalen.

Komende zaterdag wacht opnieuw een thuisduel, tegen SCO’63. Het eerste duel, in Spijkenisse, ging ongelukkig verloren (1-0) en met zowel die nederlaag als de zeperd van dit weekend in het achterhoofd mag een op revanche beluste thuisploeg verwacht worden.