Winters stormweer en code geel konden zaterdag niet verhinderen dat JO13-1 opnieuw drie punten aan het totaal toevoegde. Na het kampioenschap in de najaarscompetitie gloort ook ook in de voorjaarscompetitie in de verte opnieuw een titel…

Zonder Xaviera, maar met vijftien gemotiveerde dames en heren toog de ploeg naar Alblasserdam. Omdat de afgelopen wedstrijden ruimschoots gewonnen waren bestond het gevaar dat het team er te makkelijk over zou denken, dus dat werd vooraf nog even in de oren geknoopt.

De opdracht – het veld breed houden en via de flanken aanvallen met voorzetten vanaf links en rechts – werd goed uitgevoerd. Zo bleek dat daar niet voor niets al een tijdje op getraind wordt. Aanvoerster Irem won de toss en koos “wind mee”. Vooraf ook al afgesproken!

Vanaf de aftrap bleek al snel dat JO13-1 een groot veldoverwicht had. Vooral het middenveld, met Amara en Irem centraal en Cynthia en Elisa op de flanken, speelde sterk. Linksbuiten Brett wist na vijf minuten met een mooi shot, uiteraard met links, de keeper van de Alblas te verrassen: 0-1.

De aanvallen bleven voortduren en al zes minuten na de openingstreffer stond het 0-2. Brett gaf de assist en Berke rondde mooi af, om er even later met een solo 0-3 van te maken. De wedstrijd zat dus meteen ‘in de pocket’.

Ook de middenvelders meldden zich voor een notering op het scoreblad. Amara, met een intikkertje, zorgde voor 0-4. en nog voor rust maakte Irem met een afstandsschot de 0-5. De verdediging had weinig te doen gehad in de eerste helft, maar wat ze deden was prima.

Na de thee verslapte JO13-1 een beetje en De Alblas, waar het al een tijdje code ROOD was, profiteerde daarvan met een fraai doelpunt. De 1-5 bleek precies de wake up call die de bezoekers nodig hadden, want GSC/ODS herpakte zichzelf meteen.

Zaki, in de spits gezet om meer druk naar voren te brengen, beloonde zichzelf en het team met een mooie goal (1-6). Mikail, die normaal ook achterin te vinden is, was weer ingevallen als aanvallende middenvelder en zorgde uiteindelijk voor de 1-7 eindstand.

De leiders van JO13-1 deelden ook een compliment uit aan achterhoede en keeper, ondanks het vele éénrichtingsverkeer scherp bleven. Met drie punten en wind in de rug reed het gezelschap terug naar Dordrecht.

JO13-1 is met 9 uit 3 de koploper en krijgt komende zaterdag bezoek van De Zwerver JO13-1. De bal gaat om 8.30 uur rollen.