De inhaalwedstrijd bij De Alblas heeft Vrouwen-1 drie punten opgeleverd, maar met een volle ziekenboeg moest de ploeg daarvoor behoorlijk diep gaan. Net als in de thuiswedstrijd bleken de rood-groenen ondanks hun lage klassering ook op eigen bodem een lastige tegenstander.

De start van GSC/ODS was erg goed. Nadat al twee behoorlijke kansen niet verzilverd konden worden was het Boontje die na een prima voorzet van Wendy knap de 0-1 binnen kopte. Er waren toen net drie minuten gespeeld. Helaas begonnen zich echter al na een kwartier problemen op te stapelen.

Miesje moest geblesseerd het veld verlaten en de voor haar gekomen Jessie haalde eveneens door een blessure de rust niet. Nog meer leed voor het team dus. En hoewel het voetbal niet sprankelend was bleven de dames van GSC/ODS toch vrij eenvoudig overeind.

Het tweede doelpunt wilde steeds nèt maar niet vallen en een bekend fenomeen in de voetbalwereld is dan dat die aan de andere kant er opeens wel in gaat. Het hardwerkende Alblas verdiende misschien ook wel een punt, maar ze werden niet echt gevaarlijk en kwamen dus ook niet tot scoren.

De Dordtse vrouwen deden dit via Wendy nog wel een keer. Diep in blessuretijd scoorde ze met een bekeken schot over de keepster en bepaalde de eindstand op 0-2. Drie hele fijne punten toegevoegd aan het totaal en met het verlies van naaste concurrent Hardinxveld een prima dag.

Na een vrij carnavalsweekend komen de vrouwen op zaterdag 9 maart weer in actie. Het zevental van VR-2 speelt haar kampioenswedstrijd thuis tegen Noordeloos (aftrap 10:00 uur) en het elftal van VR-1 speelt ook thuis. Opponent is RFC en die pot begint om 12:00 uur.