Voor de winterstop ging Zondag-1 thuis nog met 1-2 onderuit tegen NSV, maar in Nispen werden dit weekend de rollen omgedraaid. In de slotfase greep GSC/ODS met 2-3 de zege. Een verdiende overwinning, want het was de hele wedstrijd de betere ploeg en schiep ook de meeste kansen.

Zondag-1 schoot ondanks het in de warming-up afhaken van Ferhat Kemaldar goed uit de startblokken. Lufallah Kilic was al na zes minuut dicht bij de openingstreffer. De keeper redde fraai, zoals ook Mehmet Tokul aan de andere kant redding bracht na een slippertje in de defensie. Oktay Karaca was twee keer dicht bij een treffer, maar bij rust stond er toch nog 0-0 op het bord.

Via een mooie vrije trap van net buiten de zestien kwam NSV in de eerste minuut van de tweede helft op voorsprong. Na een kwartier trok Royston Wawoe, na een pass van Lutfallay Kilic de stand gelijk: 1-1. Binnen een minuut was de vreugde al weer voorbij, want ondanks een fors buitenspelluchtje werd een treffer van de thuisclub goedgekeurd: 2-1.

In het laatste kwartier speelde GSC/ODS de Brabantse defensie bij vlagen zoek. Royston Wawoe leek de gelijkmaker op z’n schoen te hebben, maar drie minuten later was Emre Sahin wel trefzeker. Twee minuten voor tijd werd Oktay Karaca binnen de beruchte lijnen gevloerd en maakte Lutfallay Kilic vanaf elf meter geen fout: 2-3.

Dankzij de zege staat Zondag-1 stevig in de middenmoot, met inmiddels voldoende afstand van de rode streep om weer eens voorzichtig omhoog te gaan kijken. Komend weekend komt Achtmaal op bezoek. Aan de Belgische grens werd de heenwedstrijd met 1-0 verloren, dus GSC/ODS heeft nog wat recht te zetten.