Dankzij een verdiende 3-1 zege op Achtmaal is Zondag-1 niet alleen naar de vijfde plek op de ranglijst geklommen, maar heeft de ploeg ook zicht op de tweede periodetitel. In de gestaag vallende regen werden op het kunstgras dit weekend dus goeie zaken gedaan.

De eerste twintig minuten speelde GSC/ODS echt goed en schiep zich diverse kansen. Oktay Karaca en Coskun Altintas waren het dichtst bij een treffer, maar zoals vaker dit seizoen leek scoren weer een probleem te worden. De bezoekers konden er weinig tegenover stellen.

Achtmaal kreeg echter hulp van de Dordtse defensie, waar het muurtje bij een vrije trap niet goed bleek te staan. Door de onverwachte 0-1 was de thuisploeg even van de kook tot Oktay Karaca bewees dat een goed neergezet muurtje ook geen garantie op succes is. Hij krulde bal fraai over de muur in de bovenhoek: 1-1.

Na de thee waren opnieuw de meeste kansen voor GSC/ODS. Na een prachtige aanval met een messcherpe voorzet van Akif Kumas rondde Oktay Karaca met het hoofd af: 2-1 (foto boven). Achtmaal trok daarna het initiatief naar zich toe, maar kon niet echt gevaarlijk worden.

Met zijn derde treffer gooide Oktay Karaca twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Zijn hattrick bleek ruim voldoende voor de zege. Komende weekend moet Zondag-1 naar Zegge, waar DIOZ wacht. Op papier een te kloppen ploeg, maar thuis werd er nog van verloren, dus GSC/ODS is gewaarschuwd.