Het eindigde zoals het begon en daarmee schoten zowel het bezoekende ZBC’97 als ons eerste zaterdagteam bitter weinig mee op. De 0-0 was wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, want voor rust waren de Zwijndrechters de betere ploeg, na rust had juist GSC/ODS het betere van het spel.

Op een kletsnatte maar goed bespeelbare mat ontrolde zich een schouwspel dat de kijkers wel in spanning hield, maar de echte liefhebbers niet deed kwijlen. De thuisclub was slordig, leed veel onnodig balverlies, maar de bezoekers wisten daar niet echt van te profiteren. Als ZBC wel eens goed doorkwam stond doelman Paul Thies, die in de rust geblesseerd afhaakte, z’n mannetje.

In de tweede helft draaide het spelbeeld omdat de thuisploeg met veel meer energie speelde. Omdat er nauwelijks kansen gecreëerd werden had menig toeschouwer al een 0-0 eindstand ingecalculeerd toen er nog een krankzinnige slotfase aanbrak, waarin beide ploegen plots wél kansen kregen om het potje uit te halen. Het gebeurde aan beide kanten niet.

Beide ploegen houden door dit gelijkspel nog uitzicht op een plek die recht geeft op na-competitie, maar de titel is met een achterstand van zeven punten op koploper SCO’63 inmiddels ver uit zicht. Zaterdag-1 speelt nu nog twee keer thuis; over twee weken tegen Hekelingen en zaterdagmiddag wacht een oefenduel met TOGB uit Berkel-Rodenrijs.