De derby tegen SC Emma heeft voor Zondag-1 slechts één punt opgeleverd en daar schoten zowel de bezoekende kampioenskandidaat als de op de tweede periodetitel azende thuisploeg niet veel mee op. Als er één ploeg verdiende te winnen was het GSC/ODS geweest, maar uiteindelijk kon iedereen wel leven met de 1-1 einduitslag.

In de eerste helft was GSC/ODS de betere ploeg. Het ontbrak helaas te vaak aan de laatste beslissende pass of voorzet en als die er wel was stond het vizier niet scherp genoeg. Na ruim  een half uur werd de thuisclub een strafschop door de neus geboord. Lutfallah Kilic werd gevloerd, maar de scheidsrechter legde de bal ten onrechte net buiten de zestien.

Na een mooie aanval zorgde Coskun Altintas dan toch voor de verdiende voorsprong. SC Emma dacht nog voor rust gelijk te komen, maar de treffer werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Na de thee mochten de toeschouwers vooral genieten van het zonnetje, want beide ploegen speelden slordig.

Over en weer waren er wat halve kansen en uit één daarvan kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Daarna was het meer spannend dan goed. Pas in de slotfase rammelde de thuisclub nog even nadrukkelijk aan de poort en waren er nog drie kansen op de zege. Het bleef echter 1-1.

De kans op de tweede periodetitel heeft Zondag-1 nog steeds in eigen hand. Winst in het laatste duel van de tweede periode is voldoende om een feestje te kunnen vieren. Voorlopig komt dat er echter niet. Over twee weken speelt de ploeg thuis tegen RSV en die pot is voor de derde periode.