We hopen het bij GSC/ODS nooit mee te maken, maar áls er iemand een hartstilstand krijgt zijn er in elk geval tien clubgenoten die levensreddend op kunnen treden. Zij volgden een cursus AED gebruik & reanimatie in onze kantine.

De AED is een apparaat dat een stroomstootje kan geven om een haperend hart weer op gang te brengen. Het hangt in de kantine en de deelnemers aan de cursus weten nu dus precies hoe die bediend moet worden. Dat scheelt kostbare tijd als er met iemand iets mis gaat…

Bij de cursus, die verzorgd werd door Jolanda Knol, werd nog apart stilgestaan bij reanimeren van kinderen. Voor alle deelnemers was er na afloop een certificaat. Inmiddels zijn ook een nieuwe EHBO-doos en een zogeheten burnkit geregeld.

Raymond Bezemer staat niet op de foto, want hij had het certificaat al en deed bij de club mee om de kennis een beetje op te frissen. Het praktijkdeel sloeg hij over, omdat hij twee weken daarvoor (met succes!) een èchte reanimatie moest verzorgen. Met zo’n ervaring vers in je geheugen staat je hoofd dan even niet naar een oefening op een pop…..

De andere deelnemers waren Angelique Demmers, Jeffrey Pennings, Willy Garcia, John Eichhorn, Yoran Rombout, André Schenk en de met drie leden goed vertegenwoordigde familie De Bot: Bianca, Joyce en Sven. De cursus werd overigens betaald door onze Club van Honderd. Dank daarvoor!