Geen moment was Zaterdag-2 de mindere ploeg, maar het bezoekende DFC ging dit weekend wel met drie punten naar huis. Het meedoen van een vijftal A-junioren was voor de gastheren bepaald geen verzwakking, want de jongens vielen geen moment uit de toon. Dat GSC/ODS toch met 2-3 ten onder ging was vooral een kwestie van doortastendheid.

De bezoekers zorgden helaas voor zeer veel irritatie. Het laten meedoen van een ongerechtigde speler (notabene eentje van onze zondag-2) krijgt nog wel een staartje, omdat de KNVB-scheidsrechter daarvan rapport opmaakte. Ook was er negentig minuten lang van binnen en buiten het veld commentaar op de leidsman.

Gevoetbald werd er gelukkig ook, al was de start van GSC/ODS niet best. Na een 0-2 achterstand herpakte de ploeg zich echter goed en nog voor rust bracht Stephan Vermeulen met een droog schot de spanning terug: 1-2. Na de thee trok Jelle Cove de stand gelijk en leken de bezoekers rijp voor de sloop.

Een krankzinnige charge van een met twee benen inglijdende DFC-er, beantwoord met een niet zo handige vuistslag van het slachtoffer, zorgde voor twee rode kaarten en veel tumult. Toen de rust was weergekeerd kaapten de bezoekers alsnog de punten weg. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig, maar met die constatering schiet je weinig op.