Bijna een uur moest Zaterdag-1 het met tien man doen, maar met veel karakter en prima voetbal in met name de tweede helft werd het bezoekende ZBVH met lege handen naar huis gestuurd. Op de 3-1 zege viel dus weinig af te dingen en met slechts drie punten achterstand op de koploper gaat de ploeg best lekker de winterstop in.

GSC/ODS begon ijzersterk en met een prachtige trap krulde Djim Kammerman 1-0 in de bovenhoek. De Zuid-Beijerlanders gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar defensief leek de thuisploeg best goed te staan, tot plots de gelijkmaker binnen plofte. Zaterdag-1 raakte er flink door van de kook, want de bezoekers kregen niet alleen twee goede kansen op een voorsprong.

De goed leidende scheidsrechter bleek helaas niet bestand tegen aanmerkingen op zijn leiding – sowieso nogal zinloos – en strooide in een paar minuten tijd met kaarten, waarvan twee voor Djim Kammerman, die tien minuten voor rust kon inrukken. Slechts weinigen hadden daarna hun geld nog gezet op een goed resultaat voor GSC/ODS.

Alle kenners kwamen bedrogen uit. Aangejaagd door de hardwerkende Wesley van de Wiel en Joey Gooshouwer en een uitblinkende Arie Pankras waren de tien van de thuisclub in de tweede helft simpelweg de betere ploeg. Bart Molenaar knalde de ploeg naar 2-1 en zijn invallende leeftijdgenoot Olaf Roozendaal (ook 17) gooide de wedstrijd op slot: 3-1.

Tussendoor tekende Arie Pankras bijna voor het doelpunt van de maand door van ver over de keeper heen te mikken, maar helaas belandde zijn poging op de lat. Het mocht de pret achteraf niet drukken. Twee weken eerder tegen tien man met 1-3 onderuit en nu precies het omgekeerde. Dat moet vertrouwen geven voor de tweede seizoenshelft.