Op een druilerige middag is Zaterdag-1 er niet in geslaagd om zich in de top-4 te nestelen. Het bezoekende Zinkwegse Boys ging met de volle buit terug naar de Hoeksche Waard. Echt verdiend was de nederlaag niet te noemen, want GSC/ODS was zeker niet de mindere ploeg. De bezoekers toonden zich echter een uitgekookte counterploeg met een zeer taaie defensie.

GSC/ODS was het eerste half uur de bovenliggende partij, maar verloor daarna het initiatief. Beide ploegen schiepen zichzelf enkele kansen, maar tot treffers leidde dat niet. Bij rust was het 0-0 en de kenners dachten dat er ook in de tweede helft weinig doelpunten zouden vallen. De wedstrijd kon twee kanten op en wie de eerste goal zou maken zou wel eens spekkoper kunnen zijn.

Een snelle rode kaart voor de aanvoerder van de bezoekers, na twee keer geel, schonk de thuisclub een numerieke meerderheid, maar zoals zo vaak in het voetbal pakte dat niet voordelig uit. Zinkwegse Boys schakelde over op een 9-0-1 systeem en bleek daarin zeer bedreven. De ploeg kreeg onbedoeld ook nog een beetje hulp van Joeri van Kordelaar, die de bal ongelukkig in eigen doel gleed: 0-1.

GSC/ODS wist daarna nauwelijks raad met de verdedigingsmuur, die de bezoekers optrokken. Via de counter was de eenzame spits van Zinkwegse Boys de hele Dordtse defensie herhaaldelijk te snel af en bracht zijn ploeg met twee treffers op rozen: 0-3. Een vrije trap van Jeffrey Gooshouwer trof de paal, maar in de rebound zorgde Joey Gooshouwer tien minuten voor tijd voor 1-3.

Jeffrey Gooshouwer mocht na twee gele kaarten ook voortijdig onder de douche en verder dan een rakelings langs de verkeerde kant van de paal vliegend schot van Djim Kammerman kwam GSC/ODS niet meer. Komend weekend gaat Zaterdag-1 op bezoek bij het Rotterdamse Transvalia. Bij deze laagvlieger is winst noodzakelijk om aansluiting te houden met de top-4.