Als een donderslag bij heldere hemel is onze clubgenoot Ton Devoet afgelopen week van ons heengegaan. Hij was 80 jaar, maar genoot nog met volle teugen van het leven. Hij zat vol energie en was super fit, want hij speelde zelfs nog mee met onze Walking Football-ploeg.

Afgelopen donderdag bereikte ons het droeve bericht, dat hij was overleden. In de regionale voetbalwereld was Ton een bekende en graag geziene gast. Altijd in voor een praatje, een geintje en een dansje en als hij het naar z’n zin had…. dan kwam de ene na de andere anekdote.

Ton speelde bij ASWH, Nosvri en Merweboys, maar bereikte zijn top in België, waar hij uitkwam voor het nationale militaire elftal. Hij ontmoette ooit zijn Braziliaanse voetbalidool Pelé, maar ook nederlandse toppers als Dirk Kuijt. Hij kon daar smaakvol over vertellen.

We zullen Ton bij de club missen, maar onze gedachten gaan nu vooral uit naar zijn familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte in de komende tijd bij het verwerken van zijn plotselinge dood. 

Donderdagmiddag 20 december kan vanaf 15.00 uur afscheid genomen worden van Ton in de Wilhelminazaal van de Essenhof in Dordrecht. Op bloemenkransen en dergelijke wordt geen prijs gesteld. Ton zou het wèl  fijn gevonden hebben als u een rode roos meeneemt.