Onze vrouwenteams zijn er dit weekend helaas niet in geslaagd om allebei de volle buit te veroveren. Het zevental van Vrouwen-2 toonde zich opnieuw de ongenaakbare koploper en rolde Unitas met 10-1 op. De elf van Vrouwen-1 kregen een slechte start bij koploper Almkerk nog wel gerepareerd, maar gingen toch met 3-2 onderuit.

Op het mooie complex van en in Almkerk was het Dordtse elftal zonder heel gevaarlijk te worden de bovenliggende partij tegen een ploeg die vooral via toeval de bal ergens laat landen; raken en hij komt vast ergens neer. In een uiterst sportieve wedstrijd met een prima scheidsrechter resulteerde deze ‘tactiek’ wél in een 2-0 voorsprong, geholpen door defensief geklungel bij GSC/ODS.

Pal voor het rustsignaal bracht Miranda vanaf de penaltystip de spanning terug (2-1) nadat Wendy gevloerd was.  Na de thee gingen onze vrouwen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook dankzij goed doorzetten van dat Miesje; 2-2. Maar nog in dezelfde minuut werd er achterin wederom onvoldoende ingegrepen en scoorde de thuisploeg uit een voorzet vanuit de lucht in één keer een wonderschoon doelpunt.

De 3-2 betekende het derde verlies dit seizoen voor Vrouwen-1. Hoewel zelfs de coach van de thuisploeg toegaf dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest was de werkelijkheid anders. Daarna ging het gezelschap snel terug in de auto richting onze thuishaven, waar het zevental van Vrouwen-2 aan moest treden tegen Unitas.

Met de openingstreffer van VR-2 werd meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd genoteerd. Andrea stuurde Maaike weg, die vervolgens strak voortrok, waar Rianne binnen schoot. De gasten reageerden met een snelle gelijkmaker en die 1-1 was een kleine waarschuwing voor de thuisploeg om vooral simpel te blijven spelen. Gelukkig gebeurde dat ook.

Via twee treffers van Simone (daar was ze weer), Andrea en wederom Rianne werd de ruststand van 5-1 bereikt. Na rust combineerden onze dames er nog lustig op los en werden de dubbele cijfers gehaald via Shanna, Andrea, Miesje, Simone en Rianne. Komend weekend spelen beide vrouwenteams thuis. VR-2 om tien uur tegen Dubbeldam en VR-1 ontvangt om twaalf uur Sliedrecht.