Het is héél lang dat het in de kantine zo druk en gezellig was als afgelopen donderdagavond. De eerste pubquiz van GSC/ODS zorgde voor een volle bak en na afloop waren alle aanwezigen het over één ding eens; dit moet vaker gebeuren. OK, dan doen we dat ook !

Om klokslag half negen bonden 25 teams de strijd met elkaar. Twee uur en 53 vragen later klonk het laatste fluitsignaal. De organisatie moest daarna nog wel een uurtje antwoorden controleren en tellen… Enkele mensen, die op vrijdagmorgen vroeg op moesten, gingen begrijpelijkerwijs huiswaarts, de rest bleef iets langer hangen. Nou ja, iets….

Vijf teams wisten méér dan 200 punten te scoren, waarbij opviel dat de gemiddeld oudere deelnemers beter scoorden. De terechte kritiek van jongere deelnemers was, dat er te veel vragen van vóór hun tijd in de quiz zaten. Dat zal volgende keer dus meer in balans gebracht worden.

Niettemin scoorden Tommy Petrov en Sebastiaan Vugts – die er in elk geval nog jong uitzien – met 202 punten hoog, maar vielen net buiten het podium. Daarop verschenen wel Jan de Wit en z’n vrouw (derde, 219), Peter Kuiters & Bart Schotting (tweede, 231) en bleken Hans Suiker & Peter Visser, van de 7×7 veteranen, de winnaars met 238 punten.

Voor de top-3 waren er leuke prijzen, waarbij we dank uitspreken aan Henny Kattemölle, die een zeer smakelijke hoofdprijs beschikbaar stelde. Zoals gezegd krijgt de pubquiz dus een vervolg. Dat wordt in elk geval ergens eind maart. De definitieve datum melden we uiteraard via onze website en facebook.