Er was afgelopen weekend weer wat te vieren, want JO17-1 kroonde zichzelf tot winterkampioen. De begeleiders, Peter, Marcos, Hennie en Nick, stuurden ons onderstaand verslag, met foto’s van Anascha.

Afgelopen zaterdag speelden we de uitwedstrijd bij Groote Lindt. Bij winst was de eerste plek veilig gesteld. Echter is Groote Lindt de enige ploeg waar we dit seizoen verloren van hebben weliswaar in de KNVB beker maar toch we waren gewaarschuwd.

De wedstrijd was in het begin in het voordeel van de tegenstander. Een afgekeurde goal en een paar kansen, die prima onschadelijk gemaakt werden door de verdedigers en de uitstekend keepende Timo, hielden ons in de beginfase op de been. Na een omzetting van 1-4-4-2 naar 1-4-3-3 begon het bij ons beter te lopen.

Na een goede voorzet vanaf links gleed een verdediger van Groote Lindt de bal in het eigen doel. Een glaszuiver doelpunt, maar toch durfde de grensrechter de vlag in de lucht te steken. De op zijn zachtst gezegd merkwaardig leidende scheidsrechter keurde het doelpunt tot ieders verbijstering ook af.

Toch bleven we heel hard werken en kregen we een overwicht op het middenveld en veel meer druk op de bal. Na ongeveer een half uur kreeg Rowan de bal aan de linkerkant van het veld. Na een goede strakke lage voorzet kreeg Bryan de bal. Na een goede actie schoot hij de bal keurig tegendraads in het doel: 0-1.

Hierna hebben we het keurig uit gevoetbald tot aan de rust. In de rust vonden er twee wissels  plaats. Ian kwam in het veld voor Tareq en Jesse voor Kuba. Ian zorgde met zijn werklust voor nog meer druk naar voren en dreiging. In de tweede helft waren we duidelijk de betere en heeft de tegenstander eigenlijk geen echte kans meer gehad.

Ian maakte de 0-2 maar deze werd afgekeurd omdat hij, toen hij om de bal vroeg “kom maar” riep. Alweer een belachelijke beslissing, maar hier hadden we nu eenmaal mee te maken. De laatste tien minuten speelde de tegenstander met 4 spitsen. Het team wist wat er van hen gevraagd werd en schakelde pijlsnel om.

Invaller Kayra zorgde voor meer diepgang en snelheid in onze voorhoede waardoor de tegenstander toch op zijn hoede moest blijven. Na 10 minuten keihard werken, waarbij het even op mentaliteit, werklust en slimheid aankwam, floot de scheidsrechter af. De eerste plaats was een feit! We zijn winterkampioen!

Vanaf hier willen wij onze ploeg van harte feliciteren! De jongens trainen elke week keihard. We bestaan uit een groep van 16 man waarin sommige iets meer gespeeld hebben dan de ander. De manier waarop de spelers hier mee om zijn gegaan verdiend een groot compliment!

Wij denken dat jullie grote stappen hebben gemaakt en dat jullie trots op jezelf mogen zijn. Wij zijn dat ook op jullie! Tien gespeeld, 30 punten en de meeste doelpunten voor en de minste tegen. Vaak met goed voetbal maar ook wetende wat er gevraagd word als dit een keer niet lukt.

De titel werd gevierd met een stapel lekkere pizza’s. Nogmaals onze grote complimenten aan Timo, Luca, Ysha, Quinten, Kuba , Jesse, Wassim, Ian, Jamai, Rowan, Kayra, Jamie, Leandro , Bryan, Tareq en Yassine. Na de winterstop gaan we proberen om wéér kampioen te worden!