En eindelijk was het zaterdag dan feest voor onze JO13-1. Met elf zeges op rij werd de ploeg ongeslagen winterkampioen. Een knappe prestatie van de jongens en meiden in een team, dat binnen drie dagen twee keer aan de bak moest.  

Op donderdagavond werd bij een temperatuur van 1 graad onder nul ingehaald bij DFC. Het werd een mooie 0-8 overwinning. Ook betekende die zege, dat JO13-1 zaterdag aan één punt genoeg had om De Zwerver op onoverbrugbare afstand te zetten en de titel binnen te halen.

Zoals dit seizoen gebruikelijk speelde de ploeg bij Rijsoord niet voor een punt, maar voor de volle buit. “Gewoon winnen”, luidde de opdracht. Langs de lijn waren er uiteraard volop toeschouwers, want veel familie en vrienden wilden deze kampioenswedstrijd niet missen.

Sven was ziek maar kwam het team vanuit de dug-out aanmoedigen. Ook Iris was niet fit, maar wilde toch nog even meedoen. Dit toont toch wel de spirit van het team. Om meer aanvallend vermogen te krijgen werd de opstelling een tikkeltje gewijzigd ten opzichte van vorige wedstrijden.

Melihefe, Berke en Irem (normaal middenveld) stonden voorin om snel de 0-1 te forceren. En dat lukte ook! Al na twee minuten opende Berke de score, om kort daarna de marge te verdubbelen: 0-2. Wat kon er daarna nog mis gaan?

Irem pakte haar nieuwe gelegenheidsrol goed op en zorgde eveneens voor twee treffers. Berke werd helaas tien minuten uit het veld gestuurd wegens kritiek op de scheids. Mede gezien de stand was dit eigenlijk niet nodig. De thuisploeg kon er niet van profiteren en zo bleef het tot de rust 0-4.

Trainer Imad was toch kritisch in de rust en hamerde er op dat het team goed en slim moest overspelen dus “géén FC Ikke” zoals hij dat zo mooi omschrijft. Met die boodschap ging het team de 2e helft in. Melihefe maakte de 0-5 en dit was tevens het 100e doelpunt dit seizoen van onze JO13-1. Een  mijlpaal!!!

De 0-6 kwam van de voet van Mikail. Hij mocht vanuit de achterhoede meer naar voren voetballen en pakte ook zijn goaltje mee. Nadat Berke opnieuw zijn mond niet kon houden tegen de scheidsrechter werd hij opnieuw uit het veld gestuurd. Toch wel een leermoment in deze wedstrijd…

Het bracht de rest van de ploeg niet van z’n stuk, want Irem zorgde mert nog eens twee goals voor de 0-8 eindstand. Ook deze keer wist doelman Filip met een paar goed saves ‘de nul’ te houden. Een productieve ploeg is prettig, maar zo’n goede sluitpost net zo fijn.

Het feest kon beginnen!! Op het veld werd het team meteen gehuldigd. Iedereen kreeg een medaille omgehangen en de kampioensbeker werd uitgereikt. Dit onder veel applaus, confetti en wat meegebracht vuurwerk. Bij terugkeer in Dordt stond in de kantine een mooie taart en patat klaar.

De massaal meegebrachte confetti-kanonnen werden door alle spelers leeggeknald en zo was onze kantine omgetoverd tot feestpaleis! vanaf deze plaats bedanken we overigens nog iedereen, die heeft meegeholpen aan de organisatie van het feestje en het opruimen van al die confetti!

Trainers Imad, Robin en leider John toonden zich super trots op het team en besloten met een welgemeend “GEFELICITEERD” aan hun jongens en meiden.