Voor onze JO13-1 stond dit weekend op papier een heuse topper op het programma. Ons nog ongeslagen jeugdteam ging als nummer twee van de ranglijst op bezoek bij nummer drie RCD en de grote vraag was of de ploeg bestand was tegen de druk van het ‘moeten winnen’. Want na louter overwinningen en de reeds uitgesproken titelaspiraties moet het nog wel ‘eventjes’ worden waargemaakt.

Met alle 15 spelers, gelukkig weer  fit (althans de meesten…) stond de ploeg al om acht uur in de RCD-kantine. Afgelopen week had bij de JO13-1 het griepvirus toegeslagen en dus trainden ze afgelopen week met een niet volledig team. In de kleedkamer werd de teambespreking gehouden en aangegeven dat vandaag alleen de winst telde om kampioen te worden…

RCD is een gevaarlijke outsider, maar GSC/ODS bleek de boodschap begrepen te hebben en zat er bovenop om de slag op het middenveld te winnen en daarmee het initiatief te krijgen. De eerste de beste aanval was het Melifefe die de score opende: 0-1. De druk was van de ketel en de ploeg kon daardoor iets vrijer gaan voetballen.

Berke soleerde de 16-meter in, werd gevloerd door een RCD verdediger en prikte de terecht toegekende penalty zelf rechts van de keeper binnen: 0-2. De weg  naar voren werd steeds beter gevonden en ondanks wat speldenprikken van RCD bleef de JO13-1 ook achterin goed voetballen. Mikail en Ziya verrichten goed werk als centraal duo en keeper Filip wist met een paar mooie reddingen te voorkomen dat RCD de aansluiter kon maken.

Melihefe had de smaak te pakken en maakte de 0-3 en net voor rust zelfs de 0-4. Een echte hattrick dus! Het team draaide goed in een toch wel lastige wedstrijd, waar het veld (te) klein werd gehouden. In de rust gaven de begeleiders aan dat RCD het er niet zou bij laten zitten en dat de ploeg scherp moest blijven.

Inderdaad tapte RCD uit een ander vaatje en even kreeg GSC/ODS het moeilijk. De thuisploeg scoorde 1-4, maar dat bleek ook JO13-1 ook wakker te schudden. Mede dankzij enkele positiewisselingen, die goed uitpakten, kon het  middenveld aanvallender spelen. Dat resulteerde in de 1-5 van Xaviera en kort daarop maakte Irem 1-6.

Berke, na een wissel weer in het veld terug gekomen, pikte in de laatste minuten nog zijn goaltje mee en maakt de 1-7 wat tevens de eindstand was. Een mooie en zeer belangrijke overwinning voor het nog steeds op titelkoers liggende JO13-1.

Door een foutje van de scheidsrechter werd op Voetbal.nl de uitslag 7-1 ingevoerd. Zou RCD dan toch de sabotage kaart getrokken hebben? Na een aantal telefoontjes beloofde de tegenstander het foutje snel te zullen herstellen. Komende zaterdag krijgt JO13-1 bezoek van middenmoter Heerjansdam.