Op een grauwe en onstuimige zaterdag middag waar de wind goed voetbal onmogelijk leek te maken speelden de mannen van Zaterdag 4 een grillige pot voetbal tegen Pelikaan 10.

Na wist bij de toss koos aanvoerder Danny om de eerste helft met de wind in de rug te voetballen wat al vroeg goed leek uit te pakken met 3 grote kansen binnen 5 minuten. Dat goed voetballen in deze omstandigheden niet ging lukken bleek al snel. De wind gaf de ballen te veel snelheid mee of zorgde voor een rare curve aan de bal.

Zoveel mogelijk over de grond combinerend kwamen de gasten niet of nauwelijks van de eigen helft af en hielp de solide achterhoede de enkele spaarzame counters vakkundig om zeep. Na een minuut of 15 spelen was er een slecht weg gewerkte bal van Pelikaan die voor de voeten van Chris belande die het leder met een fluwelen techniek en een beetje hulp van Dylan achter de verbouwereerde doelman van Pelikaan schoot 1-0.

Met enkele goede solo’s van Vincent die door het hart van het team van de gasten sneed en een paar goede aanvallen hield de tegenstander goed stand omdat de laatste bal steeds te hard was. Het publiek werd op deze manier niet echt vermaakt maar het zorgde wel voor spanning in de wedstrijd toch werd de marge nog voor rust verdubbeld toen Tommy de buitenspelval omzeilde en de mee gelopen Bas bediende die het intikkertje gretig benutte. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Met Melin voor Bas en Yoran voor Remco en Calvin voor Tommy begonnen we aan de 2de helft. Nu was het Pelikaan wat de wind in derug had en merkte wij hoe moeilijk voetballen het was met de wind tegen. Toch wisten we redelijk makkelijk stand te houden en was het Brandon die na een prachtige pass van Dylan werd weggestuurd en de bal snoeihard in de touwen volleyde dit moest alle hoop van de gasten wel de grond inboren.

Met veel lange ballen proberen ze nog wat terug te doen en na miscommunicatie achterin lag de bal pardoes achter Michael in de goal en zat Pelikaan weer in de wedstrijd. Het spel werd onrustig en rommelig en de fouten stapelende zich op en daar was plotseling de 3-2. En de spanning nam weer toe.Met Daniel inmiddels binnen de lijnen en Bas voor Chris terug in het veld probeerde we weer grip te krijgen op de wedstrijd.

De rust aan de bal van Danny en Daniel en het slimme weglopen van Brandon zorgde ervoor dat Brandon een loep zuivere voorzet op Bas kon geven die de marge weer vergrote naar 4-2. Met nog zo’n 10 minuten te spelen kwam Tommy weer in het veld voor Dylan en probeerde we de wedstrijd rustig uit te spelen de diep gestuurde Calvin deed nog een duit in het zakje door de 5-2 voor zijn rekening te nemen en zo een einde te maken aan alle onzekerheid.Een verdiende maar grillige overwinning op een sportief Pelikaan onder onstuimige weersomstandigheden zorgde in ieder geval voor dat we met een redelijk goed gevoel aan de winterstop beginnen.