Het bezoek aan koploper Emma is voor Zondag-1 uitgedraaid op een flinke teleurstelling. De defensie van GSC/ODS kreeg in de eerste helft totaal geen vat op de snelle en beweeglijke spitsen van de thuisploeg. Zij sneden om de haverklap door de verdediging heen als een mes door de boter en het was aan doelman Mehmet Tokul te danken dat er bij rust ‘slechts’ 3-0 op het scorebord stond.

De Dordtse derby was eigenlijk geen moment een echte wedstrijd. Toen na rust ook nummer vier binnenvloog dreigde zelfs een complete afgang, maar gelukkig herpakte GSC/ODS zich en trok het initiatief naar zich toe. De bezoekers schiepen zichzelf ook een paar kansen en uit één daarvan redde Ferhat Kemaldar de spreekwoordelijke eer: 4-1.

Wellicht had de score een nog draaglijker aanzicht kunnen krijgen, maar daarvoor had er toch wat minder met de bal gelopen moeten worden. GSC/ODS liep ook te vaak de trechter in en als de ploeg via de zijkanten wel goed door kwam ontbeerde het aan de eindpass of de afronding. Emma geloofde het verder ook wel en zo ging het duel uit als een nachtkaars. Al met al een middagje om snel te vergeten.

Komend weekend heeft het eerste zondagteam geen competitieverplichtingen. Een week later kan thuis tegen laagvlieger NSV een poging gedaan worden om het geschonden blazoen weer op te poetsen.