Als je het je kan permitteren om twintig doelrijpe kansen om zeep te helpen en desondanks nog met 3-0 te winnen mag je eigenlijk niet klagen. Toch moet Zaterdag-1 dit seizoen tegen minder ingeschatte tegenstanders minder laconiek acteren dan dit weekend, want hoogmoed komt gegarandeerd voor de val. Dit keer dus niet en op de winst viel ook niks af te dingen.

De laag geklasseerde gasten uit Nieuw-Beijerland bleven in de eerste helft door hard werken lang overeind. Waar GSC/ODS de opponent meters ruimte gaf om te voetballen zaten de bezoekers er kort op. Omdat NBSVV aanvallend nauwelijks gevaarlijk werd en de thuisclub ondanks een veel te laag tempo diverse kansen creëerde, was het wachten op de 1-0.

Omdat het vizier voorin niet al te scherp stond duurde het tot kort voor rust eer Jeffrey Gooshouwer de ban brak. Na de thee was het vooral weer wachten op treffers van de thuisclub. De ene na de andere mooie kans werd om zeep geholpen, maar halverwege het tweede bedrijf gooide Wesley van de Wiel de wedstrijd dan eindelijk in het slot: 2-0.

NBSVV kon geen vuist maken en nogal plichtmatig voetbalde GSC/ODS de wedstrijd uit. Uit één van de zich steeds voordoende kansen bepaalde andermaal Wesley van de Wiel de eindstand op 3-0. Mooie cijfers, maar als GSC/ODS mee wil blijven doen om de prijzen – waarvoor nu zes ploegen zich gemeld hebben – zal er komend weekend bij ZBC’97 toch uit een veel beter vaatje getapt moeten worden….