Zowel het elftal van VR-1 als het zevental van VR-2 heeft dit weekend de volle buit binnen gehaald. Vrouwen-1 haalde met 8-0 thuis flink uit tegen Rijsoord en Vrouwen-2 bekroonde een bezoekje aan Dubbeldam eveneens me acht treffers. Het werd aan de Schenkeldijk 3-8.

Om twaalf uur trad het elftal aan tegen een goede bekende, het sportieve damesteam uit Rijsoord. Om de wrange smaak van de nederlaag van vorige week tegen Groot-Ammers weg te spoelen  was de opdracht vandaag ‘ga lekker voetballen meiden’. En dat hebben ze gedaan met prima positiespel en fraaie aanvallen zorgen ze voor een 3-0 ruststand.

Drie keer haalde Wendy de trekker over, nadat ze door drie verschillende medespeelsters vrij voor de keepster was gezet. De dames van Rijsoord kregen geen vat op het spel van de thuisploeg en kort na rust was het wederom Wendy, die dit keer door Samantha om een boodschap gestuurd werd; 4-0. Vervolgens was het “Ivy-time” ! Net als Wendy in de eerste helft maakte ze een zuivere hattrick. Het slotakkoord was kort voor tijd voor Miesje die de eindstand op 8-0 bepaalde. Prima overwinning met prima spel.

Om half drie was de beurt aan het zevental, op bezoek bij Dubbeldam. Gelukkig was Jacco Bos bereid om deze wedstrijd te leiden en dat deed hij op een goede wijze. Het spel was een ruime minuut bezig of Andrea maakte met een prima schot de 0-1. Maar de dames van Dubbeldam waren niet van plan om kadootjes te geven. Ze maakten snel gelijk, om vervolgens net voor rust zelfs brutaal de leiding te nemen; 2-1.

Die achterstand kwam vooral door wat slordigheden van onze vrouwen en het niet benutten van zeer goede mogelijkheden. De tweede helft ging er een schepje bovenop en dat resulteerde in de gelijkmaker van Wendy. Hoewel Jessie ongeveer halverwege de tweede helft de 2-3 voorsprong verzorgde was het Dubbeldam dat vrijwel direct weet gelijk maakte.

Na die 3-3 was de koek bij de gastvrouwen op. De krachten vloeiden weg en er ontstond meer en meer ruimte voor de dames van GSC/ODS. Andrea profiteerde daar twee keer van en toen was het verzet wel gebroken; 3-5. In de laatste vijf minuten combineerden onze meiden er lustig op los en scoorden Shanna, Wendy en nogmaals Shanna. Hiermee werd de eindstand van 3-8 bereikt. Prima overwinning dus.