Een bezoekje aan RFC resulteert voor onze vrouwen doorgaans in een potje éénrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg. De Brabantse dames weten dat ze op de broek krijgen als ze teveel vooruit spelen en gokken dus op blinde ballen vooruit, in de hoop dat die toevallig goed vallen. Ook dit keer werd het weer zo’n wedstrijd.

Al met al geen spectaculaire pot, maar wel eentje waar je gewoon drie punten kunt verdienen. Onze vrouwen pakten dit goed op en probeerden combinerend de groene muur te slechten. Vaak zat er net op het laatst weer een been tussen en kon de aanval zestig meter terug opnieuw beginnen. Toch werd er na een kwartier een gaatje gevonden. Vera dook er in, maar werd onjuist afgestopt in de zestien; strafschop dus.

Miesje nam plaats achter de bal en maakte van elf meter geen fout: 0-1. Hierop moest de thuisploeg een keuze maken; nu echt gaan voetballen of gewoon balletje trap blijven doen. Voorzichtig schoof RFC iets naar voren, zonder gevaarlijk te worden en met nog steeds vier mensen achterin voor het ruimwerk.

Vijf minuten voor rust werd een corner verdiend, die door Miesje voor het doel gebracht werd en door een dame van RFC werd binnen gewerkt. De  ruststand 0-2 werd tevens eindstand, want hoewel onze dames vooruit bleven spelen was de eindpass of afwerking niet precies genoeg om de score verder op te voeren en was de thuisploeg niet bij machte om het GSC/ODS echt lastig te maken.

Voor Vrouwen-1 dus een terechte en verdiende overwinning. Vanaf deze plek ook een woord van dank aan Maaike, die als supporter was meegegaan maar door een aantal blessures plots een meerwaarde voor het team werd. Met geleende kleding en schoenen van diverse speelsters maakte ze in de tweede helft haar opwachting. Komende zaterdag komt Sleeuwijk VR-2 op bezoek. Die ploeg staat met onze vrouwen op een gedeelde derde plek.