Het ene seizoen is het andere niet, blijkt nogal eens. Dat gaat zeker op voor JO13-1, dat geweldig uit de startblokken is gekomen. Zaterdag werd met 16 fitte spelers afgereisd naar Papendrecht, voor de ontmoeting met de gelijknamige voetbalclub. Compleet dus, want met negen uit drie en een doelsaldo van 37 voor en 4 tegen wil niemand nog een wedstrijd missen…

Door het vroege aanvangstijdstip van half negen trad de ploeg aan op een veld volledig in de dauw, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de gewonnen toss door aanvoerder Irem startte JO13-1 een beetje stroef. Te veel ballen werden door het drukke midden gespeeld, waardoor de meeste aanvallen al ver buiten ‘de zestien’ werden gesmoord door de verdediging van Papendrecht.
De bekende ‘sleutel’ lag dus aan de zijkanten.

Na 10 minuten werd via die weg dan ook de eerste goal gemaakt door Amara, toen nog niet wetende dat ook deze wedstrijd met dubbele cijfers zou eindigen… Het ijs was dus gebroken en de ingevallen Berke maakte snel de 2-0 en 3-0. Xaviera bestreek onze linkerhelft als linkshalf en met een paar goed assists wist ook zij te scoren (4-0). Melihefe bepaalde net voor rust de tussenstand op 5-0. Keeper Filip gaf aan het koud te hebben, wat ook logisch was. Welgeteld één terugspeelbal moest hem wakker en warm houden.

In de rust gaf coach John we aan, dat vooral de zijkanten beter moesten worden benut, iedereen moest zorgen om aanspeelbaar zijn en dat er goed en strak werd ingepasst. Hier wordt iedere week ook op getraind. Langzaam maar zeker gaat dit steeds beter, maar de ploeg is er nog niet… Wel pakten ze in de tweede helft de draad met scoren weer op. Berke (3), Melihefe (2) en Xaviera zorgden voor de uiteindelijke 11-0 overwinning.

Een mooi resultaat en met vier wedstrijden gespeeld en vier gewonnen stevent JO13-1 af op een heel mooi resultaat. Mag je het zeggen? Ja dat mag……natuurlijk gaan deze jongens en meiden voor het kampioenschap ! Op deze plek ook een dankwoord aan de ouders voor het insturen van foto’s en filmpjes. Uiteraard zijn ze gedeeld in de groeps-app.

Komende zaterdag wacht JO13-1 de onvervalste Stadspolders-derby, want dan komt Oranje Wit op bezoek. Ook een ploeg uit de top-4, dus een mooie gelegenheid om te laten zien of de titelaspiraties gegrond zijn…