Na een geweldig vorig seizoen wil het dit jaar nog niet vlotten bij de za4, dat we al een paar  titelkandidaten in het begin tegenkwamen zorgden ervoor dat we met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden begonnen aan de wedstrijd tegen nr 4 IFC

De met dik 20 spelers afgereisde Ambachters hadden een jonge ploeg met veel loopvermogen en een aantal handige jongens. Via goed positiespel en geduld aan de bal trokken we beetje bij beetje het spel naar ons toe wat een aantal kleine kansjes opleverde.

De op rechts weggestuurde Yoran had een mooi voorzet in huis en de attent naar binnen gekomen Damian kwam voor ze man en tikte beheerst het leder tussen de palen 1-0. Damian leek ook zijn 2de van de middag te maken toen Yoran nog zo’n mooie voorzet in huis had maar door de gebrekkige communicatie tikte Bas het leder voor zijn neus weg en ging een zekere goal verloren.

De gasten konden er maar spaarzaam uitkomen en de counters werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de achterin heersende Gaston met zijn makkers en Michael die zijn eerste minuten maakte als doelman en zicht goed verweerde met enkele goede reddingen.Na een mooie aanval door het midden werd Danny weggestuurd en zijn afgemeten voorzet belande bij Bas voor de voeten en zo kwam de dik verdiende 2-0 op het bord. Waar we vergaten om meer afstand te nemen van de gasten lieten we de teugels even vieren en zeilde een als voorzet bedoelde bal per ongeluk achter Michael waar door de rust stand werd bepaald op 2-1.

Waar de gasten een legio wissels toepaste wat het spelbeeld niet ten goede kwam beperkte wij ons tot de wissels Chris en Nathan. Om toch zolang mogelijk vast te houden aan ons spel. Dat dit niet helemaal goed uitpakte was daarom ook teleurstellend waar we ons positiespel niet meer goed uitvoerde en enkele goede aanvallen niet goed afrondde werden de gasten wat sterker en wisten zij uit een vrije trap de 2-2 aan te tekenen.

Dat deze stand en het spelbeeld een reden was om het spel wat aan te passen werd dan ook wel duidelijk voor de trainers Jan en Raymond en met de wissels Melih en Vincent voor Tommy en Bas en Jeroen voor Nathan gingen we iets anders spelen. Het tempo werd opgeschroefd en de ruimtes achter de verdediging van IFC optimaal benut uit een van de corners die dit opleverde was het Brandon die de 3-2 binnen werkte en we weer de leiding namen in de wedstrijd.

Met nog een kwartier te spelen wilden we de tegenstander alle hoop op een punt ontnemen en schroefde de druk nog verder op. De spelhervattingen leverde vandaag een legio aan doelpunten op waar zowel IFC als wij al uit hadden gescoord en ook nu was het weer een corner die door de kopsterke Tim tot doelpunt werd gepromoveerd en de 4-2 aantekende.De gasten geloofde het toen allemaal wel en ook wij wisten dat de buit binnen was en de wedstrijd liep daardoor rustig naar het einde en we eindelijk de competitiewedstrijd winnend afsloten en de dik verdiende 3 punten in eigen huis hielden.