De vraag was of de JO19-1 , na RCD makkelijk opzij gezet te hebben, de winnende lijn in en  tegen Groot Ammers door zou kunnen trekken. Aan de inzet zou het niet liggen. Die was wederom hartverwarmend en GSC/ODS was de eerste helft ook de betere ploeg. De aanval mocht over de aanvoer niet klagen maar helaas kregen de buitenspelers de bal niet of nauwelijks bij de inkomende middenvelders. Een euvel dat de ploeg al een aantal malen heeft opgebroken.

Ook de vele corners die GSC/ODS meekreeg, bleken steevast een makkelijke prooi voor de overigens zeer goed keepende Groot Ammers doelman. Zijn ploeg had na 5 minuten overigens  al op 1-0 kunnen staan maar doelman Brian ranselende de bal knap uit het doel.  De doelman aan de andere kant deed hetzelfde op een lastig stuiterend afstandsschot van Braulison. Met een voor GSC/ODS onbevredigende brilstand werd er gerust.

De tweede helft toonde een ander spelbeeld. Groot Ammers ging overrompelend van start. GSC/ODS kwam er nog maar moeizaam uit. Het wachten was op de 1-0 en die kwam er ook. Een ongelukkige handsbal betekende  een strafschop en de 1-0. GSC/ODS leek rijp voor de sloop , maar volkomen onverwacht scoorde Jeremy na een knappe solo vanaf de middenlijn de 1-1. Een machtig schot van Bart werd door de Ammers doelman op een even machtige wijze uit de kruising geranseld.

Een momentje van onachtzaamheid achterin betekende een hernieuwde achterstand en voor GSC/ODS het sein om nog opportunistischer te werk te gaan. In de jacht op de gelijkmaker zette GSC/ODS achterin de poort soms wijd open. Ammers weigerde te profiteren en dat kwam ze duur te staan. Vlak voor tijd schoot de invallende Soufyan zijn bankzitfrustaties  keihard onder de bijna nog reddende Groot Ammers doelman door. De vreugdevolle bestorming van de doelpuntenmaker door alles en iedereen van GSC/ODS gaf aan dat het met de beleving net zo snor zat als de week ervoor.

De JO19-1 wacht nu een pittig weekje. Woensdag wordt er in Hendrik Ido Ambacht gespeeld tegen het bijzonder sterke IFC voor een plek in de tweede ronde van de Abelcup (Rijnmondbokaal) en zaterdag reist het team naar Gorinchem om de strijd aan te binden met de tot nu toe alles winnende koploper Unitas.

Tot slot ook deze week een filmpje van een doelpunt: JO19-GrAmm-filmpje