Het duurde tot de allerlaatste minuut, maar toen kreeg Zondag-1 dan toch eindelijk wat het verdiende. Scoren gaat de ploeg dit seizoen niet makkelijk af en ook dit weekend bleek dat het grootste probleem. GSC/ODS was veruit de betere ploeg, maar leek met 0-0 genoegen te moeten nemen.

Doelman Mehmet Tokul moest in de eerste helft welgeteld één keer zijn kwaliteiten tonen. Aan de andere kant werd zijn collega niet al te zwaar op de proef gesteld, omdat het bij de veel beter spelende thuisploeg helaas te vaak ontbrak aan de laatste goede pass. En als die er wel kwam volgde meestal een te slappe afronding. Coskun Altintas was nog het dichtst bij een treffer, maar stuitte op de doelman.

Na de thee was GSC/ODS scherper en dreigender. Het vijandelijk doel werd nu wel herhaaldelijk goed onder vuur genomen, maar de keeper van Wernhout hield zijn ploeg op de been. Met enkele fraaie reddingen leek hij uit te groeien tot de held van de Brabanders, die zelfs met een uitval nog bijna op voorsprong kwamen. De lat bracht redding.

In de slotminuut was het dan toch raak. Fraai voorbereidend week van Ferhat Kemaldar werd afgerond door Oktay Karaca en zo kreeg GSC/ODS toch nog loon naar werken. In de blessuretijd werd het nog even spannend, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Dordrecht.

Door deze zege is Zondag-1 opgeklommen naar de vijfde plaats, op gelijke hoogte met Wernhout en zes punten van koploper Emma. De ongeslagen stadgenoot is komend weekend de tegenstander in een onvervalste derby op het Sportpark. GSC/ODS mist dan helaas nogal wat spelers (die vieren een bruiloft in Duitsland) dus de steun van supporters is zondag meer dan welkom.