Het zag er zowel in de openingsfase als tot diep in de tweede helft niet naar uit, maar Zaterdag-1 pakte in z’n eerste thuiswedstrijd van de competitie toch de volle buit. De neutrale toeschouwer genoot met volle teugen, want in een waar doelpuntenfestijn ging de thuisclub met de volle winst aan de haal. Een bal die van de lat ketste betekende in de slotfase géén 4-4 en amper twintig seconden later stond de eindstand op het scorebord: 5-3.

GSC/ODS begon zwak aan de wedstrijd en stond door een misverstand in defensie al binnen luttele minuten op achterstand. WCR won elke tweede bal en het leek een nare middag te worden, maar een frommelgoal van de bij een corner mee naar voren gekomen Ferry den Breejen bracht niet alleen evenwicht. De gastheren namen zelfs het initiatief over.

Arie Pankras teisterde de paal en een treffer van Roald Wetselaar kreeg geen goedkeuring, omdat de scheids pal ervoor een overtreding meende te zien. Tot overmaat van ramp ging het verdedigend weer helemaal mis en profiteerden de gasten uit Rhoon dankbaar: 1-2. GSC/ODS boog de achterstand echter nog voor rust om in een door weinige toeschouwers verwachte voorsprong.

Jeffrey Gooshouwer egaliseerde met een typische spitsengoal en en met een strakke diagonale knal laag in de hoek zette Arie Pankras de thuisclub op 3-2. Na rust ging het in defensief opzicht opnieuw mis en trok WCR de stand recht: 3-3. Beide ploegen wilden met een gelijkspel – dat overigens wel de verhouding was – geen genoegen nemen en dat zorgde voor een boeiend en bloedstollend spannend kijkspel.

Nadat Wesley van de Wiel binnen de berichte lijnen gevloerd was schoot Djim Kammerman van elf meter onberispelijk binnen. De 4-3 voorsprong leek echter niet houdbaar. GSC/ODS zakte te ver in, maar de bezoekers wisten het net niet meer te vinden. Ook GSC/ODS leek de genadeklap niet uit te kunnen delen. Over en weer waren er kansen en feitelijk kon de wedstrijd nog alle kanten op.

Aan beide kanten werden paal en lat getest voordat dan eindelijk de beslissing viel. Djim Kammerman zag z’n inzet nog gekeerd, maar Jeffrey Gooshouwer was er opnieuw als de kippen bij om het pleit te beslechten: 5-3. Een zwaar bevochten zege, maar wel één die erg lekker smaakt. Komend weekend reist Zaterdag-1 naar Mijnsheerenland voor een bezoekje aan GOZ.