In Mijnsheerenland beleefde Zaterdag-1 een middag om heel snel te vergeten. Niet alleen werd een 3-0 nederlaag geleden, de ploeg bakte er collectief ook vrij weinig van. Eigenlijk haalde alleen doelman Jeremy Dijkstra een voldoende; het was aan hem te danken dat de productie van GOZ tot drie treffers beperkt bleef. De thuisclub was feller, won vrijwel alle duels en schiep zich véél meer kansen.

In de openingsfase werd al duidelijk dat het een lastig middagje ging worden in de zonovergoten Hoeksche Waard. GSC/ODS leek nog even mee te doen en kwam zelfs bijna op voorsprong. Djim Kammerman bracht Jeffrey Gooshouwer in stelling, maar die zag zijn inzet via onderkant lat uit het doel springen. Daarna hadden de bezoekers eigenlijk niets meer in te brengen.

Feitelijk viel de schade, een 1-0 achterstand door een fikse defensiefout, bij rust nog mee. Omdat het eerste zaterdagteam dit seizoen al vaker één goede en één slechte helft speelde was nog even de hoop gevestigd op deel twee. Maar al snel maakte een goed en gedreven spelend GOZ een eind aan de Dordtse illusies, door de marge te verdubbelen.

De 2-0 stond lang op het bord eer GSC/ODS eindelijk weer eens een kans kreeg. Jeffrey Gooshouwer zag zijn vrije trap door de doelman gekeerd en  de ingevallen A-junior Farick Janga kopte in de rebound over. Daarmee was het met de Dordtse wapenfeiten wel gedaan. Helaas ontstond er ook nog een opstootje, dat de scheidsrechter gelukkig mild oploste met vier gele kaarten.

In de slotfase voerde GOZ met een fraai afstandsschot de score nog op tot 3-0 en aan dat resultaat viel niets af te dingen. Voor Zaterdag-1 is het nu zaak om de wonden te likken en lessen te trekken uit deze zure middag. Komend weekend komt BZC/Zuiderpark op bezoek. Dat is één van de titelkandidaten, met nu al 25 gescoorde doelpunten in vier wedstrijden. De bal gaat om half drie rollen.