Er zijn soms dagen dat het niet gaat lukken, voor Vrouwen-1 was het zaterdag zo’n dag. Ons dameselftal leed op bezoek bij de dames van Zwaluwe, een goede oude bekende, een 2-1 nederlaag.

In het begin een gelijk opgaande wedstrijd maar na een kwartier waren onze dames duidelijk de bovenliggende partij geworden. Echter lat, slordigheid en een prima keepster stonden zekere doelpunten van onze dames in de weg en brak de rust aan met 0-0.

Zoals zo vaak ruikt de tegenstander dan kansen. Waar Simone net als haar collega ook haar doel schoon weet te houden is het in de 25e minuut toch raak voor de thuisploeg. In de tweede helft lukt het onze dames niet meer om tot grote kansen te komen.

Een kwartier voor tijd omschakelen naar één op één om te kijken of er nog een punt of meer te halen is. Waar er inderdaad weer meer druk richting het doel van de dames van Zwaluwe komt is een uitval 10 minuten voor tijd voldoende om de 2-0 te maken.

En dan stropen de meiden hun mouwen op en komt Zwaluwe onder druk maar de keepster wijkt niet. Pas vier minuten voor tijd is ze kansloos op een inzet van Miesje. En de druk houdt aan maar een vrije trap in blessuretijd op de punt van de zestien gaat er niet in en dan is het afgelopen.

In een faire partij door een goed leidende scheidsrechter bleven de punten in Lage Zwaluwe. Komend weekend ontvangt Vrouwen-1 een andere oude bekende; EBOH. Het zevental van VR2 speelt ook thuis, tegen Noordeloos.