Onze JO7-1 heeft zaterdagochtend weer eens duidelijk gemaakt waar het bij voetbal toch vooral om gaat: plezier hebben met elkaar en met een net zo sportieve tegenstander. Dat was trouwens EBOH, een ploeg die nét even wat vaker scoorde. Maar bij de allerjongsten gaat het niet om de uitslag natuurlijk.

Drie afmeldingen zorgden ervoor dat ze maar met z’n vijven waren, maar Thor (JO7-2) was vroeg om naar zijn broers te kijken en wilde wel graag meedoen. Zo kon de ploeg er met zes spelertjes tegenaan; Valentino, Jahlil, Jahmilson, Timur, Thor en Robbie. Ook coach Jeffrey was afwezig, maar had goede vervangers in Peter en Ariëtte.

Voor wie het niet weet; de jongste categorie speelt 4 tegen 4 met kleine doelen, zonder keepers. Alleen bij de afsluitende penalty-serie gaat er wel eentje keepen. Ze spelen twee helften van een kwartier, maar halverwege elke helft is er ook een time-out, om wat te drinken en… tactische tips.

Over tactische tips gesproken… Hoe leg je hele jonge spelers uit waar ze moeten lopen? Of juist niet? Posities, positiespel… Peter gebruikte daarvoor in de rust bekertjes op de tafel in de kleedkamer. We sluiten niet uit, dat het nog wel eens vaker moet worden uitgelegd. Maar al doende leert men !

Aan deze twee trainers kleeft nog wel een nadeeltje. Ze vinden de uitslag zo onbelangrijk, dat ze na afloop van de wedstrijd aan de kinderen moesten vragen hoeveel het nou geworden was. “We hebben er twee gescoord”, was het antwoord. En de tegenstander? Ze hadden geen idee. Hadden ze dan wel plezier gehad? Het antwoord schalde luid: “Jaaaaaaaa!”

Ze hebben de uitslag maar een beetje gegokt en 2-15 genoteerd. Tsja, je moet toch wat?