Het bezoek aan stadgenoot RCD zorgde afgelopen zaterdag voor het eerste puntenverlies van onze JO9-1. Het werd 3-3 en coach Yusuf typeerde de wedstrijd met een prachtige Cruyffiaanse wijsheid, die zó op een tegeltje kan: “Als je niet kan winnen, moet je ook niet verliezen!”  En dat was dus precies wat zijn ploeg deed.

De wedstrijd begon voor beide teams stroef; de ploegen waren elkaar vooral aan het aftasten en daardoor viel er in de eerste periode voor beide teams vrij weinig te noteren. De tweede periode begon RCD meer naar voren te voetballen, waardoor er een aantal kansen werd gecreëerd, maar niet afgemaakt. Aan de andere kant gebeurde dat juist wel.

Na een snel genomen intrap door Yigit kwam de bal terecht bij Aytug, die van dichtbij 0-1 scoorde. Hierna ging RCD beter voetballen en creëerde een aantal kansen. Uit één daarvan maakte de thuisclub net voor rust de verdiende gelijkmaker. GSC/ODS begon de tweede helft feller en dat leverde heel snel de 1-2 op. Yigit blokte de bal en zag het speeltuig in de goal verdwijnen.

Hierna bleef GSC/ODS naar voren voetballen, maar deze zaterdag lukte er vrij weinig en konden de jongens alles net niet voor elkaar krijgen. Wat bij GSC/ODS niet lukte, lukte wèl bij RCD. Zij  vonden heel makkelijk de vrije man. Uit één van de mogelijkheden trok RCD nogmaals de stand gelijk: 2-2.

Na een uittrap van Giovanni kreeg een RCD-speler de bal in de voeten en schoot zo in leeg doel: 2-3. GSC/ODS wilde echter niet verliezen, de ploeg ging feller spelen en de jongens knokten voor elkaar. Dat resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker. Na een mooi opgezette aanval kreeg Aytug de bal voor zijn voeten en hij rondde keurig af: 3-3.

Het gelijkspel was ook een terechte uitslag. Komende zaterdag speelt JO9-1 thuis, dan komt Drechtstreek op bezoek.