Na de terechte maar moeizame zege van vorige week wachtte de volgende bekertegenstander Oranje-Wit op ons. Deze clash tussen de buurvereniging haalt altijd het beste in beide ploegen boven dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Na een sterk begin van ons waarin de gasten met goed voetbal achteruit werd gedrukt kregen we enkele goede kansen en leken we dan ook snel op voorsprong te kunnen komen met kansen voor Dylan en Thomas. Het uitblijven van een goal zorgde toch voor wat onrust tegen een goed voetballend Oranje-Wit en we zakte ver terug qua spel niveau. Waardoor we alleen nog lange ballen speelden en zo zelf terug werden gedrongen.

De 2 grote kansen die dit de gasten opleverde had een waarschuwing moeten zijn helaas voor ons werd dit niet op tijd in geschat en keken we plots tegen een 0 – 1 achterstand aan. Dit kwam ons spel niet ten goede. Na het vervangen van Bas voor Brandon kwam er weer wat meer lijn in ons spel en werden Danny en Brandon vaker ingespeeld en ging het eindelijk weer op voetbal lijken.

Dit leidde tot enkele kleine kansen en vlak voor rust was het uit van deze spaarzame kansjes Calvin dit de 1-1 achter de doelman van Oranje-Wit wist te prikken. Zodat we in ieder geval niet met een achterstand de kleedkamer gingen opzoeken. Na wat wijzigingen in de ploeg en wat tactische omzettingen floot scheidsrechter Rombout voor het begin van de 2de helft.

De rust had ons goed gedaan en we kwamen steeds beter in ons spel. De kansen die dit opleverde gingen er door tastend optreden van de doelman en verdediging van Oranje-Wit nog niet in en leek de tijd ons belangrijkste tegenstander te worden. Bij deze stand moesten we ook waken voor de steeds spaarzamer worden de counters van de tegenstander. En was het soms bij corners en vrijetrappen nog even billen knijpen al kwam doelman Jeroen niet echt meer in de problemen.

Toen er eindelijk wat tempoversnellingen waren en de bal snel van voet naar voet ging was het Tommy die een voor de goal gegooide bal op waarde schatte en de bal langs de uitkomende keeper kopte en de 2-1 maakte. Met deze kleine marge bereikte we het laatste stuk van de wedstrijd. Een domper voor de ploeg was het uitvallen van de belangrijke Gaston waardoor Dylan naar achteren werd gestuurd en Damian in de spits erbij kwam.

Noem het geluk of een tactische vondst maar uitgerekende de rappe Damian werd weggestuurd en onregelmatig tegen de vlakte gewerkt. De verdiende strafschop die multifunctionele speler hiermee verdiende werd beheerst door Bas in de touwen geschoten en zo verscheen er een 3 -1 stand op het bord. In de laatste paar minuten hadden beide ploegen het wel gezien en gebeurde er niets opzienbarends meer. Op naar volgende week voor de volgende lastige derby bij Dubbeldam.