Na de vele afwezigen vorige week konden we bij het begin van de competitie rekenen op 18 fitte spelers. Met de nasmaak van de beker nederlaag nog in onze mond was iedereen gebrand op een goed resultaat.

Op een natte grasmat tegen de uit de 4de klasse gegradeerde Nieuw-Lekkerland stond er wederom een sterke tegenstander op ons te wachten. Redelijk gecontroleerd begonnen we aan de wedstrijden en wisten we enkele kansen te creëren. Dat de gasten een goede ploeg hadden lieten ze aan de bal al gauw zien.

Toch kwamen we via Bas op een mooie 1-0 voorsprong, terwijl de regen gestaag neerstroomde werden we slordiger aan de bal en begon Nieuw-Lekkerland makkelijker te voetballen. Door de verkeerde keuzes en slordigheid aan de bal, werden goede counter mogelijkheden om zeep geholpen en hielpen we de gasten onnodig in het zadel. De makkelijk voetballende middenvelder van de gasten wist keer op keer een aanvaller te vinden en zo verscheen dan ook snel de 1-1 en zelfs de 1-2 op het bord.

Het uitvallen van de goed spelende Calvin van een domper en met deze kleine achterstand moesten we de kleedkamer opzoeken. Met een aantal verse krachten in het veld moesten we trachten de achterstand ongedaan te maken. De gasten roken echter bloed en zette volop druk en we waren niet bij machte om ons daar onderuit te voetballen. Ze wisten dan ook fouten aan onze zijde af te dwingen en uit te lopen naar 1-3 en even later na een gemakkelijk gegeven strafschop zelfs naar 1-4.

We leken op een flinke zeperd af te gaan op deze natte middag. De gasten namen iet wat gas terug en nu was het Tommy die van onachtzaamheid bij hun profiteerde en de 2-4 binnen tikte. Met nog zo’n kwartier te spelen bracht dit weer wat hoop en de wilskracht nam toe zeker toe de scheidsrechter de bal naar een handsbal op de stip legde en Danny de 3-4 achter de kansloze doelman schoot. Met een alles of niets offensief trokken we nog ten strijde helaas voor ons was de tegenstander te stug en de tijd te kort waardoor we met een nederlaag de competitie begonnen.