Als de eerste serieuze wedstrijd maatgevend was voor wat we van Zaterdag-1 mogen verwachten, dan gaan we een heel leuk seizoen beleven. In de doorgaans als veredelde oefenpotjes beschouwde bekerwedstrijden bakt GSC/ODS er doorgaans weinig van, maar tegen het naar de derde klasse gepromoveerde Dubbeldam liet de ploeg vooral een hele goeie eerste helft zien.

De bezoekers hebben een lepe ploeg, die graag achterover leunt om in de omschakeling snel toe te slaan. Vorig seizoen tuinde GSC/ODS er tot twee keer toe in, maar dit keer werd vanuit een gesloten organisatie wat slimmer en geduldiger gespeeld. Ferry den Breejen opende de score en daarna werd duidelijk, dat Dubbeldam moeite had om het spel te maken.

GSC/ODS gaf achterin weinig weg en dook herhaaldelijk dreigend op voor het doel van de tegenstander. Abdullah Uysal verdubbelde de marge en kort voor rust bracht Wesley van de Wiel de thuisploeg helemaal op rozen: 3-0. Na de thee was de scherpte er helaas vanaf en even leek dat de gastheren nog duur te komen staan, want na twee toevalstreffers stond er plots 3-2 op het scorebord.

Zaterdag-1, dat opnieuw drie jeugdspelers een helft liet proeven aan het grote werk, herpakte zich gelukkig op tijd. De gedreven spelende aanvoerder Djim Kammerman bracht invaller Jeffrey Gooshouwer in stelling en die bleek het scoren nog niet verleerd: 4-2. Daarmee was de buit binnen. Komende zaterdag wacht om 17.00 uur het tweede bekerduel, uit tegen FC Dordrecht-amateurs op het voormalig OMC-veld.

Dinsdagavond staat er eerst nog een leuke oefenpot gepland, want vanaf 19.30 uur spelen Zaterdag-1 en Zondag-1 tegen elkaar.