Wat de sterkte van deze vrijwel nieuwe ploeg is nog steeds niet goed in te schatten na het gelijkspel tegen Arkel en de winst op Noordeloos. Dat de ploeg beschikt over een paar behendige spelers was op de trainingen en in deze wedstrijden wel al zichtbaar geworden.

Met gelegenheids doelman Billy op de goal begonnen we aan deze wedstrijd. De mannen van aanvoerder Tom zette de gastheren gelijk op eigenhelft vast en het vlot combinerende GSCODS liet de ene aanval na de andere op het doel van Papendrecht afgaan. Na een fraaie combinatie werd Danny vrij gespeeld die beheerst de 0-1 binnen de palen schoot.

De ban was gebroken en de druk naar voren werd opgevoerd en was het nu Kayra die de bal onderschepte en de keeper onder zijn voorzet zag doorgaan, Danny wist hier snel van te profiteren en de 0-2 in het lege doel te schuiven. Frivool spelend werden de driehoekjes op het veld gemaakt en was het aan wat geluk en kundig keeperswerk te danken dat de stand nog even zo bleef.

Na een goede passeer actie van Mustafa die na een combinatie de bal weer terug kreeg werd de stand door hem naar 0-3 getild. De honger van de mannen uit Dordrecht was hiermee nog steeds niet gestild en was het wederom Mustafa die de keeper van Papendrecht wist te passeren en de 9-4 aantekende. De concentratie nam hierdoor wat af en de mannen van GSCODS gingen iets te veel voor zich zelf voetballen met een hoog PlayStation gehalte waardoor de rust slechts met een 0-4 voorsprong werd bereikt.

Na wat puntjes op de spreekwoordelijke i te hebben gezet en de verse krachten Nathan, Altan, Ryan en Jaouad te hebben binnen gebracht begonnen we aan de 2de helft. Net zo als vorige week kwamen we scherp uit de kleedkamer en nu was het Altan die binnen de minuut de stand naar 0-5 tilde. Wat nonchalant uitverdedigen zorgde ervoor dat ook Papendrecht op het scorebord kwam en de goed keepende Billy gepasseerd werd 1-5.

Dit was wel gelijk het sein om er een schepje boven op te doen en was het wederom Altan die zichzelf in een goede positie wist te brengen en beheerst de 1-6 in de touwen schoot. De ruimte voorsprong had het verzet van de gastheren gebroken en de emotie namen bij sommige wat toe waardoor de goed leidende scheidsrechter wat gemoederen moest sussen.

Na alle commotie was het na goed ingrijpen van Ryan die de bal onderschepte en in een beweging Kayra wegstuurde. Kayra schatte deze bal op waarde en ronde beheerst af 1-7. Met deze stand werd de wedstrijd afgesloten en staat de jo17-2 eerste in de poule van de beker af dit zo blijft is afwachten of concurrent Arkel de wedstrijd tegen Papendrecht met minimaal 7 goals verschil weet af te sluiten.