Als je een sterke tegenstander treft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen wordt er snel veel duidelijk. In dat opzicht mag het bezoek van OSV  zeer nuttig genoemd worden. Zaterdag-1, nog lang niet compleet overigens, wist de eerste vijf minuten nauwelijks wat er gebeurde. De ploeg uit Oud-Beijerland denderde over de thuisploeg heen, maar vergat drie doelrijpe kansen te benutten.

De thuisploeg wist zich daarna redelijk aan de wurggreep van de tegenstander te onttrekken. Na wat omzettingen kwam GSC/ODS zelf ook regelmatig aardig door, maar de bezoekers schiepen zich toch de meeste kansen. Omdat er slechts ééntje benut werd ging de rust met 0-1 in. Na de thee zorgde Djim Kammerman met een mooi afstandsschot voor de gelijkmaker, maar daarmee was de koek voor de thuisclub wel op.

Mede door de vele wissels – maar daar is een oefenduel ook voor – kwam GSC/ODS er in het laatste kwart van de wedstrijd niet meer aan te pas. De defensie kreeg nauwelijks nog grip op de vlot combinerende Oud-Beijerlanders, die plots beter het net konden vinden. Tot de laatste minuut hielden de gasten de druk er op en dat resulteerde in liefst vier treffers. Doelman Björn Groeneweg voorkwam dat de score nog hoger uitviel dan 1-5.

Komende zaterdagmiddag staat in Hendrik Ido Ambacht het tweede oefenduel op het programma, bij IFC. Opnieuw een zeer sterke tegenstander, maar dat is best wel prettig in de aanloop naar een waarschijnlijk zwaar seizoen…