Nu het seizoen 2017/2018 er op zit is het goed om nog even terug te kijken hoe dit seizoen voor GSC/ODS is geweest. Eerst even wat statistieken over onze vereniging. We hebben met 157 senioren (140 mannen en 17 dames) en met 191 junioren en pupillen (169 jongens en 22 meisjes) aan de competities deel genomen. Het winstpercentage bij thuiswedstrijden lag op 62% en bij uitwedstrijden op 55%.

Het team met het hoogste winstpercentage was het derde elftal  (95%). Het verliespercentage thuis was 24% en uit 34%. Het totaal aantal gescoorde doelpunten van alle teams was 1.262 (677 thuis en 585 uit). Het totaal aantal tegendoelpunten was 1.014 (426 thuis en 588 uit). Uit deze percentages valt het niet geheel op te maken, maar we kunnen gerust stellen dat het afgelopen seizoen een geweldig seizoen geweest is.

Het is bijna niet te bevatten hoeveel successen het voor onze club heeft opgeleverd. Nog even in vogelvlucht; bij de senioren werden het 2e, het 3e en het 4e elftal kampioen. Het derde sloot het seizoen af met ook nog het winnen van de bekerfinale en pakte dus de dubbel.

Zowel Zaterdag-1 als de Zondag-1 behaalde de nacompetitie voor promotie naar een hogere klasse. Voor de Zondag-1 verliep de nacompetitie succesvol. In twee wedstrijden werd afgerekend met VCW en promotie naar de vierde klasse werd daardoor een feit. Onze Zaterdag-1 redde het helaas niet. De promotiewedstrijd werd met 3-0 verloren van derdeklasser Asperen.

Zonder er nog te veel woorden aan vuil te maken was de beslissing van de KNVB, om promotie slechts van één wedstrijd te laten afhangen, die dan ook nog moest  worden gespeeld op het terrein van de club uit de derde klasse, natuurlijk ronduit belachelijk.

Naast bovenstaande successen van de senioren deed ook de jeugd afdeling het erg goed. Ook hier drie kampioenen, te weten JO8-1, JO13-1 en JO17-1, waarbij ook JO17-1 de dubbel pakte door ook de bekerfinale in winst om te zetten. JO15-1 miste het kampioenschap helaas op een haar. Datzelfde gold voor ons vrouwenteam dat, na vermeende competitievervalsing Oranje Wit, een geweldig seizoen afsloot met een tweede plek.

Dat de hier niet genoemde teams geen kampioen werden wil niet zeggen dat ook deze teams niet met verve hebben gestreden. Voor hen komen de successen er wellicht in de nabije toekomst… Ook mag weer met veel voldoening worden teruggekeken op een zeer geslaagd en uitstekend georganiseerd Jaap van de Wiel toernooi.

Compliment ook aan de organisatie van het eerste door GSC/ODS georganiseerde bedrijventoernooi. Een mooie aanvulling op onze activiteiten dat hopelijk ook weer zal uitgroeien tot een traditie aan het einde van het seizoen. Naast de hiervoor genoemde sportieve successen waren er nog een aantal zaken die we successen mogen noemen.

Neem bijvoorbeeld de zeer geslaagde Mini’s Days die, onder leiding van Ariette Hakkers en Peter Spaan en met hulp van andere trainers, junioren en ouders van deelnemertjes, elke zaterdag weer een ware happening waren. Mede door het succes van Mini Day maakten wij als vereniging een behoorlijke groei in het ledental mee met tien tot uiteindelijk misschien wel vijftien procent !

Ook is het een succes dat we er het hele seizoen in zijn geslaagd om alle vrijwilligersposities bezet te hebben. Het was af en toe met hangen en wurgen, maar het is steeds gelukt. We mogen dus ook herhalen, dat we zo links en rechts echt altijd wel wat versterking kunnen gebruiken….

Natuurlijk zijn we er het afgelopen seizoen ook in geslaagd om ons eigen Pannaveldje te realiseren. Veel respect voor alle vrijwilligers die acties om geld in te zamelen bedachten en organiseerden en voor de vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken om door zelfwerkzaamheid een en ander mogelijk te maken.

We zouden nog wel even door kunnen gaan met het opsommen van allerlei grote of kleine successen, zoals het opstarten van een Walking Football-tak, waarmee we toe de enige amateurvereniging in Dordrecht zijn. De nog steeds goed functionerende veteranen-tak van de vereniging, het geslaagde zomerkamp van de jeugd. Tsja, noem maar op. Maar ik denk dat het wel voldoende duidelijk is dat ons bestuur met voldoening op het afgelopen seizoen terugkijkt.

Waarom dit artikel met een opsomming van successen? Door de gezamenlijke prestatie die we als club hebben neergezet mogen we met zijn allen best een beetje TROTS zijn op ons cluppie zijn en deze trots mogen we ook best naar buiten uitdragen. GSC/ODS is zo’n gekke club nog niet. Lees de bovenstaande successen er nog maar eens op na! Het bestuur dankt van harte alle vrijwilligers en iedereen die aan de successen hebben bijgedragen!

We wensen alle leden, donateurs, sponsors en vrienden van de club een fijne vakantie en spreken de wens uit dat volgend seizoen minimaal weer net zo mooi zal zijn.

namens het bestuur,

de voorzitter.