Na maanden van voorbereiding was het donderdagavond dan eindelijk zover. De splinternieuwe Old Stars van onze vereniging waren met tien man aanwezig en hebben de avond een puike invulling gegeven. Om 19.45 uur gingen ze van start met een “gedegen warming up” en al snel rolde de bal voor de eerste onderlinge wedstrijd.

Dat het zo snel tot een Walking Football-wedstrijd zou komen hadden slechts weinigen verwacht. Initiatiefnemer en coördinator Jan de Wit hoopte op een stuk op zeven liefhebbers, om af een toe een balletje te kunnen trappen tegen teams van andere clubs. Maar buiten GSC/ODS is er in Dordrecht géén animo. Gelukkig binnen onze club des te meer !

Zo kon een onderlinge pot worden gespeeld tussen vijf oud-ODS coryfeeën en een aantal oud-GSV ’84 leden met aanvulling. We zagen de volgende (oud-)spelers in het strijdperk treden: Jan de Wit, Richard Damme, Wim Diependaal, Rinus Bernhart, Dick Wittenberg, Thijs Blom, Martien Blom, Peter Kuiters, Henny Kattemolle en John ’t Hart.

Heel snel pikten de spelers de nieuwe spelregels op en een ieder had het prima naar zijn zin. Na 35 minuten werd het eindsignaal gegeven en moe maar voldaan gingen we naar het volgende voetbalgebeuren, namelijk bier drinken in de kleedkamer en nakaarten. Fris na een heerlijke warme douche zijn ze op ons fijne buitenterras een biertje gaan drinken om de verdere stappen van ons Walking Football door te nemen.

De Walking Football-afdeling telt inmiddels al 14 spelers. Naast de eerdergenoemde tien zijn dit nog Krassimir Petrov, Ben Elschot, Erik Doekemeijer en Daan Jansen. Het plan van de Old Stars is om wekelijks op donderdagavond een partij te spelen op een kwart veld. Gezien de drukte op de velden moet nog wel bezien worden of dat ook kan…

De discipline staat bij deze oud-spelers natuurlijk nog hoog in het vaandel, dus werd afgesproken dat op de speeldag iedereen verwacht wordt. Wie er niet bij kan zijn, dient zich af te melden bij coördinator Jan de Wit, die voor deze afmeldingen en andere wetenswaardigheden ook een groeps-app aan zal maken. Tsja, ook oude mannen gaan met hun tijd mee….

Fonkelnieuwe tenue’s worden nog niet besteld, alhoewel sponsors zich reeds verdringen om dit unieke gezelschap te steunen. Zuinig als ze zijn gebruiken ze echter voorlopig tenues uit de oude clubvoorraad bij wedstrijden tegen andere clubs en hesjes voor de onderlinge duels. Over de contributie is nog géén besluit genomen. Meer dan een tientje per maand gaat dat zeker niet worden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer Old Stars welkom ! Vanaf donderdag 23 augustus gaat het Walking Football weer van start en kan een ieder ouder dan 55 jaar op proef gratis een paar avondjes mee komen doen. Wie meer informatie wil kan bellen met Jan de Wit: 06 50 43 42 04.