De mannen van Zondag-1 maakten het zichzelf nog eventjes moeilijk, maar wisten dit weekend ten kosten van VCW dan toch te promoveren naar de vierde klasse. Een prima prestatie van dit team, dat dit seizoen voor het eerst op prestatief niveau meedeed. GSC/ODS draaide vanaf de start van de competitie in de top mee, eindigde daarin als tweede, maar promoveerde via de play-offs dus alsnog.

Na de 1-3 winst in Wagenberg maakte Zondag-1 niet de fout om de te denken dat de buit al binnen was. Gesteund door veel publiek, dat met vuurwerk voor een mooie sfeer zorgde, trok de thuisploeg wederom ten aanval. Het veldoverwicht resulteerde uiteindelijk ook in een verdiende voorsprong, via de voet van Coskun Altintas. Met die 1-0 kon er ook rustig thee gedronken worden.

Helaas leek GSC/ODS in de rust de cursus “hoe help ik mijn tegenstander weer in de wedstrijd” gevolgd te hebben. De doorgaans betrouwbare sluitpost Mehmet Tokul schonk de gasten een gelijkmaker en na slap verdedigen zette VCW de wedstrijd totaal onverwacht op z’n kop. GSC/ODS kreeg daarna wel de beste kansen, maar de nervositeit sloop er bij de thuisploeg toch behoorlijk in.

Gelukkig bleek VCW niet in staat om echt tot een slotoffensief te komen en kwam zelfs goed weg toen Sadik Telli de lat raakte. Ondanks negen minuten blessuretijd viel er echter geen doelpunt meer en kon het feest aan de Groene Zoom beginnen. Omdat diverse spelers van Zondag-1 meedoen aan de Ramadan werden de beloofde consumptiebonnen overigens ingeruild voor bloemen.

Voorzitter Thom van Ewijk feliciteerde de ploeg namens de club en technisch commissielid Murat Sahingoz had voor alle spelers en begeleiders ook nog wat lovende woorden. Uiteraard gaan ook vanaf deze plek de gelukwensen naar spelers en staf van Zondag-1. Als we alle verhalen mogen geloven kan de zondag-afdeling op nogal wat versterking rekenen, dus kan het avontuur op hoger niveau met vertrouwen tegemoet worden gezien.