Een mooi seizoen is door Zaterdag-1 helaas lelijk afgesloten. In een alles-of-niets duel op vreemde bodem werd met 3-0 verloren van Asperen, dat daarmee het vege lijf in de derde klasse redde. De uitslag deed geen recht aan de veldverhouding, maar daar koop je natuurlijk niks voor.

Gesteund door een grote groep leden en supporters, die het Gelderse dorp bij aanvang van het duel nog opschrikte met vuurwerk, begon GSC/ODS een tikkeltje nerveus aan het promotie-degradatie duel, maar de schroom werd al binnen tien minuten afgeworpen.

Op het snikhete kunstgras van Asperen was GSC/ODS in de eerste helft gewoon de betere ploeg. Aanvallend konden de gasten echter weinig afdwingen. Tegenover drie gemiste kansen voor de Dordtenaren zette de thuisploeg helemaal niets, zodat met een 0-0 stand gerust kon worden.

Het was voor iedereen duidelijk, dat scoren deze middag voor beide teams een groot probleem was. Wie dan de eerste maakt is doorgaans spekkoper. Via een counter was het de snelle linksbuiten van de gastheren, die de ban brak: 1-0. En toen werd het moeilijk…

Met het inbrengen van drie verse krachten en het naar het front sturen van laatste man Ferry den Breejen deed GSC/ODS alles om er een gelijkmaker uit te persen, maar het leverde wederom een paar spaarzame en wederom gemiste kansen op.

Toen de gasten ook nog met tien man kwamen te staan – Regilio Venloo moest met een zware blessure afhaken – was het feitelijk gedaan met de wedstrijd. Treffers in de eerste en de laatste minuut van de blessuretijd zorgden nog voor een geflatteerde einduitslag op het scorebord.

Een ervaring rijker en een illusie armer droop Zaterdag-1 af. De jonge ploeg ontwikkelde zich dit seizoen echter sterk, zodat er goede hoop mag zijn  op een betere afloop van het volgende seizoen. Eerst maar eens lekker op vakantie allemaal…