De zesde editie van het Jaap van de Wiel Toernooi is zondagmiddag ten einde gekomen. De organisatie en de vele vrijwilligers, die dit reusachtige jeugdtoernooi dit weekend weer tot een groot succes maakten, mogen best een beetje trots zijn. Ruim zestig jeugdteams waren dit weekend actief op de velden van GSC/ODS en een ‘geleend’ veld van buurman Oranje Wit.

In tegenstelling tot zaterdag, toen er door onze jeugd twéé eerste prijzen en een tweede prijs veroverd werden, konden onze eigen elftallen dit keer geen hoofdrol spelen. Overigens is en blijft het resultaat tijdens dit soort evenementen niet meer dan een leuke bijzaak. Plezier staat voorop en daar was gelukkig ook dit weekend geen gebrek aan.

Na een redelijke zonnige zaterdag dreigde Pluvius zondag nog even wat water uit de hemel te laten vallen, maar het bleef bij enkele spetters, zodat ook het weer dit weekend lekker meehielp. Niet te warm, niet te koud, wat willen voetballers en kijkers nog meer? Uiteindelijk was er zondag een zevende prijs voor JO15-1 en JO13-1 en moest JO13-2 het doen met een achtste prijs.

Nadat de vele gasten onze accommodatie verlaten hadden begonnen jeugdcommissie en vrijwilligers aan hun laatste klus voor dit toernooi; de afbouw van alles wat vrijdag was opgebouwd. Vanaf deze plaats danken we vooral hen, maar ook alle andere clubgenoten, scheidsrechters en EHBO-ers die zorgden voor een prima verlopen weekend.

Liefst twee bestuursleden kropen in de huid van Gijscie, zodat onze clubmascotte op beide dagen voor wat extra hilariteit kon zorgen. Beide heren schijnen overigens nog ergens aan het zuurstof te liggen. Of er volgend jaar weer een Jaap van de Wiel Toernooi zal zijn weten we niet. Formeel dan. Want we hebben zo’n voorgevoel van wel….