Sportief kunnen we terugzien op één van de meest succesvolle seizoenen aller tijden, maar ook qua ledenverloop hebben we niets te klagen. In vergelijking met medio juni vorig jaar heeft GSC/ODS 93 nieuwe leden gekregen en zijn er 39 weg. Dat is per saldo een groei van 54 ! En eerlijk gezegd verwachten we dat er in de zomerperiode nog wel wat meer aanwas komt.

Afscheid nemen van clubgenoten is meestal jammer, maar soms héél prettig. We zullen het hier maar niet met namen gaan benoemen, maar feit is dat slechts zeven leden overschrijving naar een andere club hebben aangevraagd. De overige 32 zijn dus ‘gewoon’ gestopt. Redenen zijn verhuizing, werk of opleiding en ‘geen zin meer’.

Te oud is géén reden meer om te stoppen bij GSC/ODS, want naast onze 7 x 7 veteranen beschikken we inmiddels ook over een heuse Walking Football groep. Als enige club in Dordrecht trouwens en ook dat staat garant voor groei, want coördinator Jan de Wit heeft al belangstellenden van buitenaf aan de telefoon gehad. Eentje heeft zelfs al toegezegd lid te worden.

De nieuwe Walking Football veteraan is nog niet meegeteld bij de 93, waarvan de ledenadministratie inmiddels inschrijfformulieren ontvangen heeft. Van die 93 gaan er 49 spelen in de jeugd en de rest bij de senioren; 19 op zaterdag en 15 op zondag. Het noemen van alle namen wordt een beetje veel, maar we heten vanaf deze plaats wel graag alle nieuwelingen van harte welkom bij onze club.

Een paar namen kunnen we wel noemen. De zaterdag-selectie heeft afscheid genomen van Merijn van der Grijn (opleiding), Thayrison Doran (naar SSW) en de broertjes Dagdeviren; Abdullah naar DFC en Halil naar Wieldrecht. Daar tegenover staat de terugkeer van Djim Kammerman (RVVH), Stefan Vermeulen (VVGZ) en Joey Gooshouwer (Emma). Nieuw zijn Joeri van Kordelaar (SSS) en Shariif  Abdiwasa (ASWH).

De zondag-selectie groeit zowel kwalitatief als kwantitatief behoorlijk. Nieuwe gezichten zijn er onder meer van Oktay Karaca, Halil Turktas (beiden RCD), Royston Wawoe (SSW), Ferhat Kemaldar (Wieldrecht) en Serhat Kavak (Kozakken Boys). Omdat er niemand vertrokken is zal de zondag-afdeling komend seizoen groeien van twee naar drie teams.