Dinsdagavond speelt Zondag-1 een benefietwedstrijd ten bate van de Stichting voor Sara. Tegenstander is Wieldrecht, dat vorig seizoen zelf gastheer was van een wedstrijd voor dit goede doel. Voor wie het niet weet: stichting Sara is vernoemd naar het dochtertje van het Dordtse echtpaar Bram en Emine. Kleine Sara – ze wordt komende week 3 – leidt aan de zeldzame spierziekte MDC1A.

Er is véél geld nodig om een middel te vinden dat kinderen wellicht kan genezen van deze zeldzame ziekte. Er is een half miljoen euro nodig ! Omdat de helft van dat bedrag al is binnen gehaald is het onderzoek overigens al begonnen. Er is echter nog 250 duizend euro nodig en dus blijven er acties nodig om geld in te zamelen.

Onze Zondag-1 voelt zich net zo verbonden met Sara als kickboks-fenomeen Rico Verhoeven (zie foto van beiden). Verhoeven is ambassadeur van de Stichting voor Sara. De zondag-selectie en hun aanhang hopen dinsdagavond vanaf 18.00 uur op héél veel publiek. Er zijn onder meer broodjes döner te koop. De opbrengst van de avond is bestemd voor de Stichting voor Sara.