In de enige Dordtse stadsderby van de 5e klasse B heeft Zondag-1 opnieuw gewonnen van SSW. Het werd ook nu een 4-1 overwinning, maar dat ging zeker niet zo simpel als eerder dit seizoen aan de Zeehavenlaan. Een kwartier voor tijd stond nog 1-1 op het bord en dus moesten in de slotfase alle zeilen worden bijgezet. Met succes overigens, want in twaalf minuten scoorde de ploeg drie keer.

Het gemis van (te) veel spelers deed zich andermaal voelen. GSC/ODS creëerde wel overwicht, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Pas na ruim een kwartier in de tweede helft brak Sadik Telli de ban (1-0). Toen minuten later trokken de zebra’s de stand echter weer gelijk en kon Zondag-1 van voor af aan beginnen.

Akif Kumas zorgde in de 78-ste minuut voor een hernieuwde voorsprong en die gaf de thuisclub niet meer uit handen. Sterker nog, Sadik Telli maakte in de slotfase met twee treffers een eind aan alle illusies van de bezoekers. Omdat ook concurrenten PCP en SC Welberg wonnen blijft de strijd om een plaats in de play-offs spannend. Uitgerekend tegen deze twee ploegen komt Zondag-1 nog in actie, dus het heeft alles in eigen hand.

SC Welberg komt over twee weken in de laatste wedstrijd op bezoek. Komend weekend gaat GSC/ODS op bezoek bij PCP. Een lastige opponent, waar tegen vorige week thuis nog 0-0 gespeeld werd. De bal gaat in Breda rollen om 14.30 uur.