Met een klinkende 4-1 zege op SC Welberg heeft Zondag-1 de competitie woensdagavond afgesloten. Door de dik verdiende winst eindigt de ploeg in de eindrangschikking als tweede en dat betekent dat ze als beste periodekampioen naar de play-offs gaan. In tegenstelling tot Zaterdag-1, dat slechts één wedstrijd op vreemde bodem speelt, speelt Zondag-1 een uit- en een thuisduel.

In het beladen duel met Welberg verzwakte GSC/ODS geen moment. Door de vieze nasmaak van de uitwedstrijd was het uitgesloten dat de ploegen elkaar zouden helpen door ‘gewoon’ gelijk te spelen. Dit tot grote vreugde van PCP, dat met diverse mensen langs de zijlijn stond en met eigen ogen  aanschouwde hoe niet Welberg, maar hun club het derde ticket voor de play-offs haalde.

Het zondag door onweer gestaakte duel werd hervat vanaf de 13-de minuut en GSC/ODS nam meteen het initiatief. Omer Can opende de score en Coskun Altintas verdubbelde de marge. Na de rust hield de thuisclub de druk er op en krulde Haci Karasahin een vrije trap mooi over de muur: 3-0. Het leek gespeeld, maar de scheids wilde het met een makkelijk gegeven penalty nog even spannend maken (3-1).

De bezoekers werden niet veel later definitief van al hun illusies beroofd door de 4-1 van Akif Kumas. Na afloop werd een bescheiden feestje gebouwd, maar ging de focus al snel naar het komend weekend. Dan wacht in Wagenberg het eerste play-off duel met VCW, de nummer dertien van de vierde klasse C. Een week later, zondag 10 juni, volgt de return.

Natuurlijk hopen we dat Zondag-1 er in slaagt om in z’n eerste seizoen meteen al te promoveren naar de vierde klasse. Voor de uitwedstrijd van komende zondag wordt nog getracht een bus te huren, al zal de afstand (30 km) supporters niet weerhouden om op eigen gelegenheid de ploeg achterna te reizen…