Door een 3-0 zege op Unitas’30 en het onverwachte verlies van concurrent RFC kan GSC/ODS de competitie eindigen als nummer drie van de ranglijst. Daarvoor moet nog wel het restant van het uitduel bij The Gunners in winst worden omgezet. Met een 0-2 voorsprong tegen negen man lijkt dat geen onmogelijke opgaaf. De beloning zal zijn dat er niet twee, maar slechts één play-off wedstrijd gespeeld hoeft te worden.

Zaterdag moest in het laatste thuisduel van dit seizoen nog ‘even’ afgerekend worden met Unitas’30. De stugge ploeg uit Etten-Leur bezorgde GSC/ODS, anders dan de eindstand doet vermoeden, toch weer problemen. Ondanks dat de thuisclub vrijwel negentig minuten het duel dicteerde, werden er niet veel kansen gecreëerd. En als het gebeurde stond het vizier niet al te scherp.

Voor rust zorgde Wesley van de Wiel met een fraaie lob voor een voorsprong, maar na de thee stond de 1-0 zo lang op het bord, dat menigeen begon te vrezen voor die ene verkeerd vallende bal… Gelukkig kun je dan altijd super-sub Regilio Venloo inzetten. En zo geschiedde. Met succes, want de invaller stelde met twee treffers de winst veilig.

Zoals gezegd moet Zaterdag-1 dinsdagavond nog een helftje ballen in Breda. Daarna kan in alle rust de voorbereiding beginnen op het promotie/degradatieduel met de nummer 13 van de derde klasse C. Op die plek staat nu ZBC’97, maar in die competitie zijn nog twee wedstrijden te gaan en staan er nog liefst zeven andere ploegen in de gevarenzone, waaronder DFC.