Na het behalen van de titel vorige week en de flinke festiviteiten en de nodige alcoholische versnaperingen moesten we toch weer aantreden voor de volgende competitiewedstrijd. Met een flink gewijzigde basis moesten we onze sportieve plicht vervullen en doorgaan waar mee we dit hele seizoen al bezig zijn winnen.

De Nieuw-Lekkerlandse ploeg had in de heen wedstrijd al laten zien dat het een ploeg is die ons niet heel erg ligt. Maar gebrand op onze zege reeks uit te bouwen waren we getergd om ons van onze beste kant te laten zien. Onder leiding van Gaston een van de meeste belangrijke spelers dit seizoen die samen met aanvoerder Danny de balans in het elftal bewaakte moesten we ook deze horde zien te nemen.

Waar de tegenstander er fel op zat en het niet van het voetbal moest hebben maar met een enorme werklust en dosis energie aan de wedstrijd begon, raakte de basis elf daar niet van onder de indruk frank en vrij voetballend ontspon zich een heerlijk schouwspel. Met kansen voor GSC/ODS en wat afstand schoten voor Nieuw-Lekkerland.

Toen Vincent de 0-1 leek te werd hij voor dat hij de bal in het netje kon leggen getorpedeerd door de keeper die er genadig vanaf kwam met slechts een vrije trap. Met Mark als vervanger voor de bij deze actie geblesseerd geraakte Vincent, en Danny achter de bal voor de toegekende vrijetrap werd de wedstrijd hervat. Met een gevoel voor perfectie plaatste de stylist Danny de bal keurig in de bovenhoek en zette de kampioen terecht op voorsprong.

Nu leek het hek van de dam en werd de druk op gevoerd de op de zijkant weggestuurde Demain leverde een afgemeten voorzet af op Mark die het leder met een krachtige knik langs de doelman kopte en de 0-2 aantekende. Ietwat nonchalant door deze voorsprong namen de gasten wat gas terug waardoor Yoran werd verrast door een afstand schot en we Nieuw-Lekkerland zagen terugkomen tot 1-2.

Na wat vers bloed te hebben ingebracht met Jeffrey, Dylan en Nathan begonnen we aan de 2e helft. Nog niet helemaal bijgekomen van de rust was het de spits die de bal behendig met zijn hand meenam en deze zuiver langs Yoran plaatste een treffer die ondanks de terechte protesten werd goed gekeurd en de stand was terug gebracht tot 2-2.

Niet in het minst onder de indruk van deze stand werd de druk opgevoerd wat leidde tot goede kansen maar ook tot een aantal stevige ingrepen die op en over het randje waren. Als een ware boeddhist bedekte de scheidsrechter deze echter met de mantel de liefde en mocht iedereen op het veld blijven staan. Met Brandon en Bas nog binnen de lijnen voor Jeroen en Danny ging de ploeg vol voor de winst.

Met de mentaliteit die het team het hele seizoen al kenmerkt werd er doorgegaan tot aan het gaatje en erover heen. En daar was als zo vaak deze competitie de nimmer opgevende Mark die een goede voorzet bij de 2e paal met gevaar voor eigen leven snoeihard binnen kopte en de dik verdiende 3 punten binnen haalde. Op naar volgende week tegen EBOH de enige ploeg die punten wist af te snoepen van het “Daverende Vierde”