Bij een tropische temperatuur moesten onze dames zaterdag bij RFC in Raamsdonksveer aantreden voor alweer de laatste wedstrijd van deze competitie. Een wederom sterk seizoen van de meiden, waarbij de doelstelling ‘bovenaan meedoen’ ruimschoots is gehaald. Het team is in de breedte enorm gegroeid en dat biedt perspectief voor de toekomst.

Om zicht te houden op het mogelijke kampioenschap was winst noodzakelijk. Dat zou namelijk betekenen dat de ‘kampioen-wedstrijden-verplaatsen’ in onze poule (Oranje Wit) haar laatste wedstrijd tegen nummer drie (vv Zwaluwe) ook moet winnen om daadwerkelijk kampioen te worden. Wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden is nog steeds onbekend! Over competitievervalsing gesproken…

Maar goed, de vrouwen hielden het maar bij zichzelf en wisten dus dat winst het enige is dat telde. Waarschijnlijk door de enorme hitte hadden de dames van RFC meegekregen om alle ballen die voor hun voeten kwamen simpelweg weg te schieten, zonder de intentie te hebben een combinatie op te zetten. Het resulteerde in een eenzijdig duel waarbij onze dames nagenoeg de hele wedstrijd op de helft van de thuisploeg verbleven.

Geduldig werd gezocht naar openingen in de opgetrokken muur van speelsters. Uiteindelijk zegevierde de ploeg die er ook het meest aanspraak op mocht maken, zij het met minimaal verschil: 0-1. Echter zijn dit ook gewoon drie punten! Behaald met zeer veel geduld en werklust van het hele team bij een temperatuur waarin je liever niet voetbalt…

Trainer Arie Pankras is trots op z’n meiden: “Hoe het ook afloopt, dit was een prachtig seizoen voor ons allemaal. Het kan zelfs nog mooier eindigen als de buren zelfs maar een klein steekje laten vallen. We gaan het zien, want dat is zeker mogelijk als de dames van vv Zwaluwe hun sportieve plicht doen. En daar kunnen we op vertrouwen”.

Komende woensdag is er weer een open training voor vrouwen en meisjes vanaf 14 jaar. Wie om 20.00 uur in sporttenue op het veld staat doet mee!