Vrouwen-1 blijft in de nek van koploper Oranje Wit hijgen. Met in het achterhoofd het onnodige puntenverlies in de thuiswedstrijd waren de meiden uit bij EBOH gebrand op een goed resultaat. De ploeg van de Schenkeldijk zit in de hoek waar de klappen vallen, met veel blessures. Desondanks streden ze voor wat ze waard zijn en stelden het geduld van onze dames behoorlijk op de proef.

Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op de helft van de  thuisploeg, met voldoende mogelijkheden tot een doelpunt. Na een kwartier was het raak, Miesje scoorde van grote afstand de 0-1. Dezelfde Miesje zette Wendy met een prachtige dieptepass vrij voor de keepster en onze captain pakte dit kadootje beheerst uit wat 0-2 en tevens de ruststand betekende.

EBOH trok in de tweede helft een blauw-zwarte muur op rond de eigen ‘zestien’ en onze meiden moesten geduldig speuren naar openingen. Die kwamen er gelukkig diverse malen en hoewel niet alles doel trof scoorde Kayleigh op aangeven van Wendy vanaf de achterlijn 0-3. Na een succesvolle actie van Wendy vloog de bal via één van de tegenstanders nog een keer binnen.

Met die 04 gingen de drie punten dik verdiend mee naar huis. Komende zaterdag wacht het belangrijke thuisduel met de dames van vv Zwaluwe. Tegen de nummer drie van de ranglijst wordt afgetrapt om 12.00 uur.