JO8-1 speelde zaterdag de topper tegen het ook nog ongeslagen Heerjansdam. Het werd op de Molenwei een waar doelpuntenfestijn, met spanning tot de laatste seconde. Aan het eind van het spektakelstuk stond er 6-6 op het scorebord en daarmee was natuurlijk het publiek de grote winnaar.

Onze jongens begonnen vol gas aan de wedstrijd. Dat leverde al na één minuut het eerste doelpunt op. Na een afgeslagen aanval kreeg Yigit de bal in zijn voeten en schoof de bal tussen de benen van de keeper tegen de touwen. Niet veel later was Yigit opnieuw trefzeker met een mooi geplaatst schot laag in de hoek: 0-2 JO8-1 bleef vol gas gaan en na een mooie pass van Yigit bleef Aytug heel koel en schoot hard raak in de korte hoek: 0-3 !

JO8-1 legde goed voetbal op de mat. Na balverlies van de tegenstander zagen we een perfect uitgevoerde counter. Aytug pikte de bal op en gaf een steekbal op maat aan Yigit, die de keeper met fraaie schijnbeweging het bos in stuurde en met zijn derde treffer zelfs 0-4 aantekende voor GSC/ODS. Na die zeven wervelende minuten nam JO8-1 gas terug, waardoor Heerjansdam vlak voor rust nog wat terug kon doen: 1-4.

Zo geweldig als de eerste helft begon zo dramatisch begon de tweede helft voor JO8-1. Verdedigend werd te vaak niet goed opgelet en bij balbezit teveel met de bal gelopen. Heerjansdam strafte dat genadeloos af, want binnen twaalf minuten werd de stand gelijk getrokken: 4-4.

Gelukkig schrok JO8-1 weer wakker en meteen was het raak aan de andere kant. Na een rush zag Aytug in eerste instantie zijn schot nog geblokt, maar maar in de rebound rondde hij alsnog koeltjes af: 4-5. GSC/ODS was weer helemaal terug in de wedstrijd en ging vol voor de winst.

De bevrijdende treffer bleef echter uit en opnieuw kwam Heerjansdam langszij: 5-5. Toch bleven onze jongens er in geloven en gingen opnieuw op jacht naar de winnende treffer. Na een lange bal van Eren kreeg Yigit de bal voor zijn voeten. Hij versnelde richting het doel van de tegenstander en ramde de bal in de bovenhoek. De vreugde was enorm groot.

Met een 5-6 voorsprong en nog twee minuten te gaan gaf JO8-1 alles om de boel achterin dicht te houden. Helaas ging dat in de allerlaatste seconde toch nog mis: 6-6. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen. Voor de winterstop leden onze jonge pupillen tegen dit soort teams zware nederlagen, maar nu konden ze met opgeheven hoofd richting kleedkamer. En ja… ze geloven nog steeds in een kampioenschap !